skip to Main Content
Middellandse Zeespelen 2017 in Tarragona worden vanwege geldgebrek uitgesteld naar 2018

Middellandse Zeespelen 2017 in Tarragona worden vanwege geldgebrek uitgesteld naar 2018

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Deze maandag heeft de burgemeester van Tarragona bekend gemaakt waar velen al weken over praten. De Juegos Mediterráneos 2017 worden vanwege geldgebrek van de organisatie voor een jaar uitgesteld en zullen nu aan het begin van de zomer 2018 plaats gaan vinden in Tarragona. In plaats van de spelen het komende jaar van 30 juni tot 9 juli te houden zal dat nu moeten gaan gebeuren tussen 22 juni en 1 juli 2018.

Voor de stad Tarragona was het een hele eer om de 18e Middellandse Zeespelen te mogen organiseren maar vanaf het begin was er twijfel of het allemaal wel zal gaan lukken en economisch haalbaar was. Er moet immers veel geld geïnvesteerd worden in de bouw van de benodigde en nog niet aanwezige infrastructuur en de vraag is of dat allemaal wel rendabel is.

Nu gebleken is dat de organisatie van de Juegos Mediterráneos 2017 niet over genoeg fondsen beschikt moest de gemeente in samenwerking met het comité voor de spelen de beslissing nemen om de spelen voor een jaar uit te stellen. De vraag is natuurlijk of er in het jaar 2018 wel genoeg geld zal zijn om de steeds minder populaire spelen te organiseren.

In Nederland en België zijn deze verbasterde Olympische Spelen voor landen die gelegen zijn aan de Middellandse Zee niet zo heel bekend maar de landen die deelnemen aan de spelen nemen het erg serieus. Er zijn 26 deelnemende landen waaronder Spanje, Frankrijk, Italië, Albanië, Andorra, Egypte, Turkije, Griekenland, Malta, Kroatië, Tunesië, etc die meedoen in onder andere de onderdelen Atletiek, Judo, Badminton, Basketbal, Boogschieten, Waterpolo, Voetbal, Schermen, Karate, Roeien en vele andere met een totaal van 26 sporten.

Aan de Juegos Mediterráneos doen minstens 4.000 atleten en sporters mee van 26 verschillende nationaliteiten. Daarnaast zijn er zo’n 1.000 juryleden uit verschillende landen, duizenden journalisten en meer dan 3.500 vrijwilligers die de spelen in goede banen moeten laten lopen. daarnaast worden er meer dan 150.000 bezoekers verwacht tijdens deze spelen waardoor de hotels in de stad Tarragona en omgeving zoals aan de Costa Dorada goed vol zouden zitten.

Het zou sinds de oprichting van de Middellandse Zeespelen in 1951 de derde keer zijn dat de spelen gehouden zouden worden op Spaans grondgebied, dat gebeurde in 1955 in Barcelona, in 2005 in Almería en dus nu in 2018 in Tarragona. De Middellandse Zeespelen vinden elke vier jaar plaats en worden elke keer in een andere land welke aan de Mar Mediterráneo ligt georganiseerd. Voor het jaar 2021 (wat nu dus waarschijnlijk 2022 zal gaan worden) staan de spelen gepland in Oran in het noordwesten van Algerije – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken