skip to Main Content
Lonely Planet kiest het zuid Spaanse Sevilla als dé stad om volgend jaar te bezoeken

Lonely Planet kiest het zuid Spaanse Sevilla als dé stad om volgend jaar te bezoeken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SEVILLA – De hoofdstad van Andalusië Sevilla heeft de eer gekregen om door de reisgids Lonely Planet verkozen te worden als de stad die men in 2018 moet bezoeken. Lonely Planet zegt, “Sommige steden blazen u weg, andere steden winnen u traag. Sevilla neemt u traag voor zich en verleidt u dan. Het historisch centrum met zijn kolossale gotische kathedraal is een verslavende mengeling van luisterrijke Mudéjar paleizen, barokke kerken en middeleeuwse lanen.”

Sevilla staat op de eerste plaats in de categorie “steden” door zijn relatief nieuw netwerk van fietspaden en het grote aantal plaatselijke festiviteiten ter gelegenheid van de verjaardag van de schilder Bartolomé Esteban Murillo. Sevilla is in 2018 ook de gaststad voor de Europese Filmprijzen. De stad was ook te zien in de televisie hit, Game of Thrones. De makers van het programma gebruikten op een regelmatige basis het Alcázar paleis en zijn tuinen.

Enkele plaatsen die men moet zien: de kathedraal, de grootste gotische kathedraal in de wereld en hij staat op de Werelderfgoedlijst van de Unesco. Verder is er nog de Plaza de España, een wijds open plein dat perfect is om de inwoners van de stad te ontmoetten. Weg van de platgetreden toeristische paden zijn er dan nog de charmante wijken met zijn tapas en flamenco bars, markten en kerken die wachten om ontdekt te worden.

De beste periodes om Sevilla te ontdekken zijn: maart en april want dan viert de stad zijn twee belangrijkste festivals – Semana Santa (Heilige Week) en de Feria de Abril (het grootste en uitbundigste feest in de stad). September en oktober zijn, nu de zomerse hitte terug wijkt, perfect om de stad te ontdekken. Maar men kan ook kiezen om de stad te ontdekken op zijn rustigste momenten en dan kiest men voor de winter. Het kan wat regenen en men moet de frissere temperaturen er ook bijnemen maar de hotelprijzen zijn dan het goedkoopst.

Roger Frans Lauryssen

Dit artikel is geschreven door Roger Frans Lauryssen en geplaatst door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Nou, vergeet september ook nog maar hoor. Het is er dan nog loeiend heet. Nee, vanaf oktober wordt het langzaam lekker, en dit jaar zelfs dán nog niet. Zie het eerdere artikel op spanjevandaag met het weeroverzicht van de maand oktober.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken