skip to Main Content
Opnieuw recordomzet van bijna 1,5 miljard euro voor Ikea in Spanje

Opnieuw recordomzet van bijna 1,5 miljard euro voor Ikea in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Ikea heeft haar jaarcijfers bekend gemaakt waaruit blijkt dat het Zweedse meubelconcern in Spanje voor het vierde jaar op rij goede zaken doet en de omzet opnieuw heeft zien stijgen. In totaal is deze omzet naar 1,46 miljard euro gestegen wat 5,9% meer is dan de periode ervoor. Het Ikea jaar loopt van 1 september 2016 tot en met 31 augustus 2017, de tijd dat ook de nieuwe brochure altijd uitgebracht wordt. Naast een stijging van omzet is ook het aantal werknemers met 518 gestegen naar 8.676 personen die werkzaam zijn bij Ikea in Spanje.

Ikea is vorig jaar begonnen met de verkoop via internet waarbij het meubelconcern aangeeft dat dit door de klanten goed ontvangen is en er steeds meer gebruik van wordt gemaakt. Ikea heeft echter ook geluisterd naar de tips en ideeën van de klanten en zal blijven werken aan verbeteringen voor het internet verkopen. Het afgelopen verkoopjaar heeft Ikea echter niet alleen de inkomsten van de verkopen zelf op een rijtje gezet maar ook de opbrengsten van de verschillende services zoals vervoer en het in elkaar zetten van de meubels.

Regio’s

In alle delen van Spanje zijn de verkopen gestegen. De hoogste omzet wordt gehaald in de drie winkels in de autonome deelstaat Catalonië (Badalona, Sabadell, l’Hospitalet de Llobregat) met 356 miljoen euro gevolgd door de drie winkels in de Comunidad de Madrid (Alcorcón, San Sebastián de los Reyes en Ensanche de Vallecas) met 342,6 miljoen euro, Andalusië (Málaga, Sevilla, Jerez de la Frontera) met 257,4 miljoen euro, Levante (Murcia en Valencia) met 212,4 miljoen euro, noordwest Spanje (Galicië en Asturië) met 103,9 miljoen euro, noord Spanje (Baskenland en Navarra) met 98 miljoen euro en centraal Spanje (Zaragoza en Valladolid) met 95,7 miljoen euro.

Nieuwe winkels

Ikea heeft al vaker aangegeven dat ze verder willen uitbreiden en ook nu maakt de Ikea Spanje topman gebruik van de bekendmaking van de cijfers om te zeggen dat er nog steeds plannen zijn voor de Ikea in Almería die in 2020 (niet 2019 dus) open moet gaan, de Ikea in Tarragona die eigenlijk al open had moeten zijn maar waarbij vertragingen zijn, de Ikea bij Alicante, een proces wat zeer moeizaam verloopt maar nog zeker niet vergeten is door het meubelconcern en een Ikea bij de Galicische stad Vigo. daarnaast wil Ikea de verkooppunten in de centra van de steden verder gaan uitbreiden en ook meer zogenaamde “pick up points” hebben waar de online klanten hun Ikea spullen eventueel kunnen ophalen.

Spaanse producenten

Ikea wil in de toekomst ook meer gaan samenwerken met Spaanse producenten en leveranciers door bij hen producten af te nemen. Op dit moment wordt er al samengewerkt met 1.700 Spaanse leveranciers met een omzet van 143 miljoen euro maar dat moet volgens Ikea met 35% omhoog gaan. Daarnaast meent Ikea dat een vestiging van de meubelgigant positief effect heeft op de omgeving doordat ook daar meer omzet gemaakt wordt en er werkgelegenheid is etc.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken