Nieuwe woorden in het woordenboek van de Spaanse taal

Nieuwe woorden in het woordenboek van de Spaanse taal
Beeld: Wikimedia

MADRID – Elk jaar komen er nieuwe woorden bij die opgenomen worden in het Diccionario de la Lengua Española (DLE) ofwel de Dikke van Dale van de Spaanse taal. Het is alweer de 23e editie die uitgebracht zal worden met opnieuw meerdere nieuwe woorden die officieel erkend zijn en opgenomen zijn in het dikke boek dat eigenlijk uit 2014 stamt maar nu een nieuwe editie krijgt.

Enkele van de nieuwe woorden die nu in het DLE van de Real Academia Española staan zijn ‘Antitaurino’, ‘beatlemanía’, ‘zasca’ en ‘muesli’ maar ook ‘arboricidio’, ‘casteller’, ‘brunch’, ‘brioche’, ‘cumplemés’, ‘casoplón’, ‘mensajear’, ‘testear’ en ‘panhispánico’.

Voor diegene die geïnteresseerd is in de Spaanse taal en deze ook begrijpen, is HIER de link (PDF van 11 pagina’s) te vinden van alle woorden die opgenomen zijn in het officiële woordenboek van de Spaanse taal.

Editie 23 van het Diccionario de la Lengua Española stamt eigenlijk uit 2014 maar wordt regelmatig bijgewerkt. De allereerste editie van dit voor de Spaanse taal belangrijke boek stamt werd gepubliceerd in 1780, de tiende versie in 1852 en de twintigste versie in 1984.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

3
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Robert Lemm

De nieuwe woorden in de Spaanse taal zijn overwegend van betrekking op modeverschijnselen. Wanneer het gaat over wezenlijke dingen, het algemeen menselijke, dan blijft alles bij hetzelfde. De verbale vernieuwing laat het povere van de tegenwoordige mens zien.

opa

het zijn de mensen die de taal spreken, en de taal is een levend iets. Elk woordenboek dus ook.

Piet Paëlla

Ja, modeverschijnselen ok, maar niet van Spaanse afkomst.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.