Search
menu
Search

Verkeersproblemen dankzij sneeuw in de provincie Huesca (foto’s)

Oeps ... foto ontbreekt!

Verkeersproblemen dankzij sneeuw in de provincie Huesca (foto’s)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUESCA – De hoger gelegen delen van de provincie Huesca in de Pyreneeën in de regio Aragón hebben te maken met de eerste echte sneeuwval. Daardoor moeten de sneeuwschuivers en strooiwagens extra veel werken waardoor er op sommige plaatsen verkeersproblemen zijn. De sneeuwgrens is gezakt naar ongeveer 800 meter waardoor plaatsen zoals Jaca, Biescas, Broto, Castejón de Sos en Sabiñanigo net zoals de skipistes ook wit gekleurd zijn.

Om 14 uur vrijdagmiddag was het verplicht met sneeuwkettingen te rijden bij de grensovergangen tussen Spanje en Frankrijk in Somport (N-330a) en Portalet (A-136), tussen Villanúa en Canfranc (N-330), de toegang tot de balneario de Panticosa (A-2606), op de A-1205 van Jaca naar Bernués en op de weg van Puente La Reina richting Hecho en Ansó (A-176).

Ook de A-1602 van Berdún naar Ansó, de A-2605 van Guasillo naar Aísa en de weg van Sallent de Gallego naar Formigal (SCH-02) hebben volgens de DGT en de DGA te maken met de hevige sneeuwval.

Daarnaast heeft de grote bergpas Monrepós van Jaca naar Huesca te maken met de sneeuwval wat de eerste keer is sinds dat deze bergpas omgetoverd werd tot autoweg.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?