Verkeersproblemen dankzij sneeuw in de provincie Huesca (foto’s)

Verkeersproblemen dankzij sneeuw in de provincie Huesca
Beeld: Twitter

HUESCA – De hoger gelegen delen van de provincie Huesca in de Pyreneeën in de regio Aragón hebben te maken met de eerste echte sneeuwval. Daardoor moeten de sneeuwschuivers en strooiwagens extra veel werken waardoor er op sommige plaatsen verkeersproblemen zijn. De sneeuwgrens is gezakt naar ongeveer 800 meter waardoor plaatsen zoals Jaca, Biescas, Broto, Castejón de Sos en Sabiñanigo net zoals de skipistes ook wit gekleurd zijn.

Om 14 uur vrijdagmiddag was het verplicht met sneeuwkettingen te rijden bij de grensovergangen tussen Spanje en Frankrijk in Somport (N-330a) en Portalet (A-136), tussen Villanúa en Canfranc (N-330), de toegang tot de balneario de Panticosa (A-2606), op de A-1205 van Jaca naar Bernués en op de weg van Puente La Reina richting Hecho en Ansó (A-176).

Ook de A-1602 van Berdún naar Ansó, de A-2605 van Guasillo naar Aísa en de weg van Sallent de Gallego naar Formigal (SCH-02) hebben volgens de DGT en de DGA te maken met de hevige sneeuwval.

Daarnaast heeft de grote bergpas Monrepós van Jaca naar Huesca te maken met de sneeuwval wat de eerste keer is sinds dat deze bergpas omgetoverd werd tot autoweg.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

2
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Hermans

Ik vind het zo mooi geschreven: ” Dank zij de sneeuw”. Dat iedereen dat zo leuk vind is een andere zaak.

Sabine

Idd zeer mooi!
Maar ook gevaarlijk als men zich door én in de sneeuwpracht moet begeven.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.