Nieuwe corona-maatregelen Andalusië

Nieuwe corona-maatregelen Andalusië
Beeld: Pixabay
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

SEVILLA – Terwijl er sinds zaterdag op Whatsapp al nepnieuws in omloop was over de genomen maatregelen is het echte nieuws dat de maatregelen pas op zondag na de bijeenkomst van het speciale team en de regionale premier van Andalusië bepaald zijn. De huidige avondklok wordt verlengd met aangepaste tijden; horeca en winkels moeten vanaf 18 uur dicht en de regionale lockdown blijft gehandhaafd en wordt uitgebreid naar lokale lockdowns van alle gemeenten. 

Hieronder een kort overzicht van de nieuwe corona-maatregelen voor de komende 15 dagen van dinsdag 10 november middernacht tot en met 23 november die door de regionale premier Juanma Moreno op zondag 8 november zijn aangekondigd en officieel op maandag worden gepubliceerd in de regionale staatscourant BOJA. (UPDATE: werd reeds op zondag gepubliceerd).

Avondklok

De avondklok in Andalusië is verlengd tot 23 november en het beginuur is aangepast. Vanaf dinsdag 10 november middernacht geldt een ‘toque de queda’ van 22 tot 7 uur (in plaats van 23 tot 6 uur) in heel Andalusië. Iedereen moet tijdens deze uren binnenshuis zijn en slechts met enkele geldige redenen mag men buitenshuis zijn.

Lockdowns

De regionale lockdown voor heel de regio Andalusië blijft gehandhaafd en is verlengd tot 23 november Nieuwe is dat deze lockdowns ook voor alle 778 gemeenten gelden vanaf dinsdag 10 november middernacht wat betekent dat niemand de autonome regio in- en uit mag reizen maar ook niet de eigen gemeente mag verlaten of binnenkomen.

Horeca en winkels

De horeca moet in heel Andalusië vanaf 18 uur dicht. Dat betekent dat de bars en restaurants die tot nu toe tot 22.30 uur open mochten zijn, hun lokalen moeten sluiten om 18 uur en daarna alleen nog take away of delivery mogen leveren. Verder moeten ook alle niet essentiële activiteiten en dus ook winkels vanaf 18 uur dicht in heel Andalusië. 

Voor Granada geldt dat in die stad (of provincie?) gedurende 15 dagen de hele dag alles gesloten wordt, zowel bars als restaurants en winkels. Supermarkten, levensmiddelen winkels en apotheken mogen wel langer openblijven omdat dit essentiële winkels zijn.

Scholen

Ondanks de lokale en regionale lockdowns en de overige nieuwe corona-maatregelen zullen de scholen wel open blijven maar er zullen wel restricties zijn bij de universiteiten.

Corona-cijfers

Op zondag 8 november heeft de regionale overheid in Andalusië 3.755 nieuwe positief geteste personen gemeld en overleden er 20 personen in 24 uur tijd. Er liggen op dit moment 3.151 covid-patiënten in ziekenhuizen waarvan 455 op de intensive care afdeling terwijl 162 patiënten de ziekenhuizen konden verlaten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.