skip to Main Content
Hollandse meesterpianist (85) en wonderkind (18) op één vleugel in Spanje

Hollandse meesterpianist (85) en wonderkind (18) op één vleugel in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

pianist-1a

Daniël Wayenberg wordt beschouwd als één van de beste pianisten ooit uit Nederland. Hij speelt solo en quatre-mains met Martin Oei op 5 locaties in de Costa Blanca van 21-28 december. Daniël Wayenberg brak internationaal door in 1949 en wordt beschouwd als een van de beste pianisten ooit uit Nederland. Onlangs hebben Daniel en Martin quatre-mains gespeeld in aanwezigheid van de Nederlandse koningin Máxima. En met Kerst een grote eer om Daniël Wayenberg en Martin Oei te verwelkomen in de Costa Blanca. De beroemde duo uit Nederland speelt zal werken van Brahms, Albeniz, Chopin en Rachmaninov spelen in een verscheidenheid aan locaties op Steinway concert piano’s.

Peter Neeteson, Momentos de Música, organiseert deze concerten, legt uit:
“Geweldig dat Daniël en Martin naar Valencia komen. Zij zijn een week te gast in mijn huis in Jávea en het idee ontstond om te spelen in deze regio, ook voor lokale goede doelen: ADDA Alicante, Marriott Dénia, Nederlandse Kerk in Benidorm op Steinway concertvleugels. Kerstdag 11 uur Marriott eventueel met Kerstbrunch . Apetrots om twee huisconcerten te faciliteren, meet & greet pianisten, drinks & tapas. Benieuwd hoe mijn vleugel onder hun touché klinkt!”

Wereldberoemd pianist Daniël Wayenberg heeft net na zijn 85ste verjaardag nog een nieuwe CD etudes van Liszt opgenomen. Daniël speelde o.a. met het New York Philharmonisch Orkest en het Koninklijk Concertgebouworkest Amsterdam. Woont in Frankrijk, buitenkans dat hij naar Spanje komt met Martin Oei. Samen vele concerten gespeeld, uitverkochte zalen, ook Concertgebouw Amsterdam.

Wonderkind Martin Oei studeert vanaf 2013 aan het gerenommeerde Fontys Conservatorium. Nu 18 jaar heeft Martin al 3 cd’s opgenomen, wereldpremière tijdens het ‘Beethovenfest’ in Bonn (Beethovens Fantasiasonata, reconstructie Nieuwenhuizen), diverse prijzen gewonnen (Christina Concours) Optredens DWWD, Pauw& Witterman, Grachtenconcert Amsterdam, heropening Rijksmuseum. Daniël en Martin spelen graag quatre-mains. Wayenberg: “Ook ik kan iets leren van mijn jonge vriend Martin. Ik kijk hoe hij verschillende oplossingen vindt. ” Onlangs hebben Daniël en Martin quatre-mains gespeeld in aanwezigheid van de Nederlandse koningin Máxima. En met Kerst een grote eer om hen hier te verwelkomen Dit mag u niet missen! kaarten zijn te reserveren via: Momentosdemusica.es

Concert met Koningin Maxima

Concert met Koningin Maxima als gaste.

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken