skip to Main Content
Bendes nepagenten in Madrid en Barcelona gearresteerd

Bendes nepagenten in Madrid en Barcelona gearresteerd

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Deze week had de politie het druk met het arresteren op twee verschillende plaatsen van diverse bendes met nepagenten die zich vooral richten op buitenlandse toeristen. Het gaat in dit geval om een bende in Madrid en een andere bende in Barcelona. In beide gevallen gaat het om bendes bestaande uit dieven afkomstig uit Iran en Pakistan.

Volgens de politie hadden de dieven zowel in Madrid alsook Barcelona ongeveer dezelfde handelswijze. Ze werkten vooral in de buurt van hotels en vliegvelden waar ze als agenten vermomd wachten op hun slachtoffers, in de meeste gevallen buitenlandse toeristen die geconfronteerd werden met zogenaamde controles. Bij deze “routine controles” ontfutselen de nepagenten de argeloze en geschrokken toeristen van hun geld, horloges, sieraden, telefoons, tablets en alles wat ze snel mee konden nemen.

Naast vliegvelden en hotels waren de bendes ook actief op snelwegen, met name op de tolwegen in de omgeving van Barcelona waar voertuigen met buitenlandse kentekenplaten werden tegengehouden en de inzittenden werden beroofd.

De politie heeft in Badalona (een voorstad van Barcelona), Valencia en Madrid een aantal mannen en vrouwen aangehouden op verdenking van de diefstallen. Volgens de politie kan er een link gelegd worden tussen beide bendes. Bij de aanhoudingen werden grote sommen contant geld, een veelvoud aan sieraden en horloges, smartphones en van alles en nog wat in beslag genomen door de agenten – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. En nu?….nadat ze hun straf hebben uitgezeten op den boot zetten en terugsturen daar waarvan ze gekomen zijn!!!!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken