skip to Main Content
Gele hesjes blokkeren opnieuw Franse kant van grensovergang La Junquera in Spanje
DIari de Girona

Gele hesjes blokkeren opnieuw Franse kant van grensovergang La Junquera in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GERONA – Net zoals aan het begin van deze week wordt er opnieuw door de gele hesjes bij de grensovergang tussen Frankrijk en Spanje bij het Catalaanse La Junquera gedemonstreerd en is de A-9 (E-15) richting Spanje in Frankrijk aan beide kanten gesloten. Daardoor zijn er ook problemen op de AP-7 (E-15) snelweg in het noorden van de provincie Gerona tussen La Junquera (Jonquera in het Catalaans) en Figueres.

Honderden vrachtwagens staan vast op de AP-7 en het verkeer wordt omgeleid via de N-II waar files zijn en langzaam rijdend verkeer is sinds 12 uur zaterdagmiddag, aldus de Catalaanse verkeersdienst Servei Català de Trànsit.

Aan de Franse kant kon de politie voorkomen dat de tolpoorten bezet werden door de protesterende gele hesjes maar werden er wel barricades opgericht meters voor de tolpoorten. Vrachtwagens mogen niet doorrijden maar blijkbaar heeft de politie met de demonstranten een akkoord weten te bereiken dat personenwagens wel door mogen. Later op zaterdag werden er ook af en toe vrachtwagens doorgelaten.

Tarragona

Ook in Spanje wordt geprotesteerd en worden wegen afgesloten door zo’n 200 gele hesjes die echter niets met de Franse gele hesjes te maken hebben want het gaat om leden van de Catalaanse organisatie die strijdt voor een Republiek, de Comités de Defensa de la República (CDR). Zaterdagmorgen werd de AP-7 in het zuiden van de provincie Tarragona bij Amposta afgesloten en later op zaterdag werd besloten om dat definitief te doen (zonder einddatum). Het verkeer wordt daar omgeleid via de N-340.

Barcelona

Ook in Barcelona vonden acties plaats van de CDR en blokkeerden zo’n 300 leden (ook met gele hesjes) de Avenida Diagonal waarbij ook zij vragen om de Republiek, de vrijlating van de politici die in voorarrest zitten (de zogeheten politieke gevangenen) en het ontslag van de Catalaanse minister van Binnenlandse Zaken Buch vanwege het harde politieoptreden in Gerona en Terrassa afgelopen donderdag.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken