Tolwegen Spanje worden 0,84% duurder in 2020

Tolwegen Spanje worden 0,84% duurder in 2020
Beeld: 123rf

Tolwegen Spanje worden 0,84% duurder in 2020

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Vanaf 1 januari 2020 zullen de tolwegen die van de Spaanse staat zijn duurder worden. Het gaat om het derde opeenvolgende jaar dat de tol op de ‘autopistas de peaje’ hoger wordt, in 2020 zal dat met 0,84% zijn wat minder is dan de 1,67% in 2020 en 1,91% in 2018. 

In totaal zal 700 km aan snelwegen duurder worden omdat de tol omhoog gaat. Daarbij gaat het om ‘autopistas de peaje’ die horen bij de Administración General del estado en beheerd worden door Seittsa. Het gaat dus om tolwegen die niet beheerd worden door andere bedrijven die het onderhoud voor rekening nemen en tol heffen.

In het geval van Seittsa gaat het om de vier ringwegen (R-2, R-3, R-4 en R-5) rondom Madrid, de M-12 vanuit Madrid naar het vliegveld Madrid-Barajas, de AP-41 tussen Madrid en Toledo, de AP-36 van Ocaña naar La Roda, de delen van de AP-7 tussen Cartagena en Vera en de ringweg (circunvalación) A-70 bij Alicante.

De nieuwe tol verhoging zal geen betrekking hebben op die snelwegen die vanaf 1 januari 2020 tolvrij worden. Daaronder vallen de AP-7 tussen Tarragona, Valencia en Alicante en de AP-4 tussen Sevilla en Cádiz. Deze twee snelwegen volgen de AP-1 tussen Burgos en Armiñón op die reeds in december 2018 tolvrij werd.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.