Corona-incidentie gestegen in de provincie Alicante die nu in ‘extreem risico’ is beland

Corona-incidentie gestegen in de provincie Alicante die nu in ‘extreem risico’ is beland
Beeld: @generalitat / twitter

Corona-incidentie gestegen in de provincie Alicante die nu in ‘extreem risico’ is beland

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – In slechts vijf dagen is het aantal nieuwe positief op corona geteste personen met meer dan 1.000 gestegen in de Marina Baixa, Torrevieja en Elda gebieden van de provincie Alicante. De hele provincie is met 266 besmettingen per 100.000 inwoners in 14 dagen tijd in een niveau van extreem risico gekomen. 

De zesde corona-golf begint hard toe te slaan in de provincie Alicante waar de corona-incidentie sinds afgelopen vrijdag met 54 is gestegen naar 266 per 100.000 inwoners in de afgelopen 14 dagen. Op papier betekent dit dat de provincie zich in een niveau van extreem risico bevindt maar in de praktijk merk je er niets van.

Per gebied gezien kunnen we constateren dat de hoogste corona-incidentie in de provincie Alicante geregistreerd is in Dolores met 478 per 100.000 inwoners in 14 dagen tijd gevolgd door San Fulgencio met 421, Torrevieja met 376, Guardamar del Segura met 315, Almoradí met 273, Rojales 263,. Sant Vicent del Raspeig met 259, Alicante met 200, Elche met 192 en Orihuela met 185 gevallen per 100.000 inwoners in 14 dagen tijd.  

In de stad Benidorm is de corona-incidentie echter veel hoger met 635 gevallen per 100.000 inwoners in 14 dagen tijd terwijl dat in Alicante stad 677 is en in Elche 453. Op 8 december werd melding gedaan van 3.444 nieuwe positief op corona geteste personen in de hele Valencia regio, waaronder 1.050 in de provincie Alicante, 1.911 in de provincie Valencia en 483 in de provincie Castellón.

Het goede nieuws is dat dankzij de vaccinatie het aantal ziekenhuisopnames bij 60-plussers van 20% in vorige corona-golven gedaald is naar 5% tijdens de huidige zesde corona-golf. Op dit moment is slechts 3,7% van de intensive care bedden bezet met Covid-patiënten terwijl dat vorig jaar rond deze datum nog 8,2% was. Het aantal ziekenhuisbedden dan bezet is met Covid-patiënten is nu 12,2% terwijl dat vorig jaar rond deze datum nog 26,1% was. 

In de hele Valencia regio liggen nu 531 Covid-patiënten in ziekenhuizen waaronder 183 in de provincie Alicante waarvan 92 op de intensive care afdelingen waaronder 34 in de provincie Alicante. Het aantal Covid-patiënten in de provincie Valencia is 259 en ic-patiënten 46 terwijl dat 89 Covid-patiënten is in de provincie Castellón met 12 ic-patiënten.

Op dit moment is 92,1% van alle inwoners vanaf 12 jaar volledig gevaccineerd met twee prikken in de Valencia regio terwijl 704.701 personen een derde boosterprik hebben gehad in de Valencia regio waaronder 255.608 personen met een boosterprik in de provincie Alicante.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.