Je eigen vliegveld hebben is mogelijk in Spanje voor 1,1 miljoen euro bij Toledo

Je eigen vliegveld hebben is mogelijk in Spanje voor 1,1 miljoen euro bij Toledo
Beeld: Escapalia.com / website

Je eigen vliegveld hebben is mogelijk in Spanje voor 1,1 miljoen euro bij Toledo

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

TOLEDO – Er zijn mensen die een B&B willen beginnen in Spanje, of een camping, een bar of restaurant maar stel nou dat je bij die kleine groep hoort die graag een eigen vliegveld zou willen hebben. Dat is nu mogelijk in Spanje, om concreet te zijn nabij Toledo in Castilla-la Mancha, niet ver weg van Madrid.

Het vliegveld van Ocaña in de provincie Toledo in Castilla-La Mancha, wordt via de veilingwebsite Escrapalia aangeboden aangezien het om een openbaar bedrijf gaat, Senasa, dat afhankelijk is van het Ministerie van Belastingen. Het vliegveld bevindt zich op slechts 60 kilometer van de Spaanse hoofdstad Madrid en is dus strategisch goed gelegen.

Het vliegveld ligt op een populaire plaats voor liefhebbers van sport, luchtvaart en parachutespringen en het is heel normaal om parachutisten in het gebied te zien. Het vliegveld heeft twee banen van 1.280 en van 700 meter maar die zijn niet geheel verhard. In totaal is er sprake van 23.400 vierkante meter om vliegtuigen te stationeren/parkeren.

Maar omdat het vliegveld hoofdzakelijk gebruikt wordt voor sportieve doeleinden is het niet meer interessant voor Servicios y Estudios para la Navegación Aérea y la Seguridad Aeronáutica (Senasa), eigenaar sinds 2015. Het vliegveld werd al in 1962 aangelegd en er hebben inmiddels meer dan 200.000 vluchten plaatsgevonden. 

Naast een deltavliegschool is er ook een parachutesprong school en wordt het vliegveld gebruikt als opleidingsplaats voor privé piloten van ultralichte sportvliegtuigjes. Bij het vliegveld horen ook twee hangars van 1.600 vierkante meter groot en diverse kleinere bijgebouwen.

Om het geheel te kopen moet je minstens 1,06 miljoen euro op je bankrekening hebben staan maar dat is minder dan de 3,6 miljoen euro geschatte waarde in 2016. Het gaat echter om een veilingwebsite dus het uiteindelijk te betalen bedrag zal waarschijnlijk hoger zijn, afhankelijk van de gegadigden. Het is nog mogelijk tot 4 februari 2022 te bieden. Daarna volgen nog meerdere stappen om uiteindelijk na 17 februari een koper aan te stellen. KLIK HIER voor de website van Escrapalia waar ook cirtca 50 foto’s te zien zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.