skip to Main Content

120.000 huisdieren in de steek gelaten gedurende 2010

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Volgens de dierenrechtenorganisatie El Refugio zijn er gedurende 2010 minstens 120.000 honden en katten in de steek gelaten door hun baasjes. Volgens de dierenredders een aantal wat de afgelopen vijf jaar niet veel veranderd is. Vooral net geboren honden en katten en jagershonden werden in de steek gelaten.

Volgens El Refugio zijn de officiële cijfers echter nog niet bekend maar weet men eigenlijk nu al dat het aantal in de steek gelaten huisdieren gedurende 2010 hetzelfde is als in 2009 en de vier jaar daarvoor. Op de vraag of de economische crisis iets te maken heeft met het in de steek laten van dieren kon El Refugio niet antwoorden aangezien hierover geen officiële cijfers bekend zijn. Daarnaast is er nog geen degelijk onderzoek geweest naar de relatie in de steek laten en crisis.

Bescherming dieren

El Refugio is erg blij met de wetswijzigingen in 2010 waarbij de dieren beter beschermd zijn. Zo is het strafboek van recht aangepast en kunnen dierenmishandelaars de gevangenis ingaan, is het stierenvechten in Catalunya verboden en denken andere streken hier ook over na. Toch dienen families er goed over nadenken wanneer men een huisdier neemt aangezien men minstens de volgende 10 tot 15 jaar voor een huisdier moet zorgen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend