skip to Main Content

Luxe Costa Blanca hotels gesloten vanwege gebrek aan gasten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – (Redactie) Enkele zeer gerenommeerde hotels aan de Costa Blanca zullen tussen januari en april hun deuren gesloten houden vanwege gebrek aan gasten. Het gaat om onder andere de hotels El Sidi San Juan in Alicante, het Montiboli hotel in Villajoyosa en het Villa Gadea hotel in Altea, alledrie vijfsterren hotels van de hoogste klasse. Voor het Sidi San Juan hotel in Alicante is het de eerste keer in 27 jaar dat ze de deuren sluiten.

De economische crisis heeft ook effect op de toeristensector, zeker in het laagseizoen. Daar waar drie- en viersterren hotels al moeite hebben hun kamers te vullen, hebben vijfsterren in het laagseizoen nog meer problemen. Twee van de drie genoemde hotels hebben op 1 januari al hun deuren dichtgedaan terwijl het Sidi San Juan hotel dit weekend gesloten werd. Alledrie de hotels gaan half april weer open voor de gasten.

Men is bang aan de Costa Blanca net zoals de Costa Brava of Costa Dorada te worden waarbij hotels allen geopend zijn gedurende de zomermaanden. De Costa Blanca heeft met name veel concurrentie van de Canarische eilanden, daar waar het altijd mooi weer is en het luxe hotel aanbod steeds beter is geworden. In de winter zijn er aan de Costa Blanca simpelweg niet genoeg toeristen om alle hotels open te houden, zeker niet de luxe hotels.

Van de luxe vijfsterren hotels blijven nu alleen nog maar het Venecia hotel in Benidorm en het Amérigo hotel in Alicante open deze wintermaanden. Door de sluiting van de eerder genoemde hotels, zijn er enkele maanden zo’n 500 luxe kamers minder met een capaciteit van 1.000 gasten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend