skip to Main Content

PP behaalt absolute meerderheid in Andalusië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SEVILLA – (Else Beekman) De Spaanse volkspartij Partido Popular (PP) zal volgens pas gehouden peilingen een absolute meerderheid behalen in Andalusië. De partij zou dan de regionale verkiezingen aanstaande mei winnen met 49,3% van de stemmen. Het aantal zetels zou dan tussen de 56 en 64 komen te liggen. Dat betekent een absolute meerderheid en een winst over de socialistische PSOE met 12,9 punten. De PSOE zou 36,4% van de stemmen binnenhalen en tussen de 41 en 46 zetels.

Dit meldt een woordvoerder van ‘Sigma Dos’, een invloedrijk onderzoeksbureau, dat met deze peilingen die in de Spaanse krant El Mundo werden gepubliceerd, de groeiende populariteit van de PP in de Zuid-Spaanse regio bevestigd.

Eerste keer

Als de voorspellingen accuraat zijn, zou het de eerste keer zijn in de geschiedenis van democratisch Spanje dat de PSOE in Andalusië de verkiezingen gaat verliezen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend