skip to Main Content
Madrid heeft in een week tijd al meer milieuverontreiniging dan gedurende een heel jaar

Madrid heeft in een week tijd al meer milieuverontreiniging dan gedurende een heel jaar

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

madrid5MADRID – Het goede weer en het uitblijven van regen hebben ervoor gezorgd dat de stad Madrid in een week tijd al meer stikstofdioxide (NO2) in de lucht heeft zitten dan normaal gesproken in 12 maanden tijd. Dit gas komt vrij door de uitlaatgassen van auto’s en kan irritaties veroorzaken in de longen en spieren.

De gemeente Madrid moet maatregelen gaan ondernemen want een van de 24 meetstations in de stad heeft nu al de Europese maatstaaf overschreden, en het jaar is nog maar net begonnen. Daarnaast zijn er nog vijf meetstations die binnen de komende dagen dezelfde maatstaf zullen overschrijden, iets wat niet wordt toegestaan door Europa.

Volgens de Europese maatstaf mag een meetpunt niet meer dan 18 keer per jaar de toegestane 200 microgram per kubieke meter hoeveelheid stikstofdioxide per uur registreren. Een meetpunt in de wijk Pilar wist deze maatstaf al 27 keer te overschrijden sinds 1 januari.

Ook de meetstations in andere wijken zoals Sanchinarro wisten de 18 keer al te bereiken en verwacht wordt dat deze binnen de komende dagen worden overschreden. In totaal hebben de 24 meetstations die verspreid door de stad staan opgesteld 119 keer de maximale toegestane waarde overschreden sinds 1 januari.

Madrid heeft al sinds jaren ernstige problemen met de milieuverontreiniging, deels veroorzaakt door de ligging van de stad als de hoogst gelegen hoofdstad van Europa maar ook zeker door het immer toenemende verkeer. Er werden meetstations geplaatst in de stad om de verontreiniging te meten en enkele kleine maatregelen werden genomen om het verkeer terug te dringen. Echter, echt werkende maatregelen bleven uit en Madrid zal zeker door Europa op haar vingers worden getikt dit jaar – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken