skip to Main Content
Nieuwe investering van 260 miljoen euro verwacht voor bouw 1.200 woningen in Benidorm

Nieuwe investering van 260 miljoen euro verwacht voor bouw 1.200 woningen in Benidorm

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BENIDORM – Wie dacht dat Benidorm volgebouwd is heeft het blijkbaar mis aangezien een bekende makelaar en promotor uit Torrevieja nog aardig wat plaats heeft gevonden om te gaan bouwen. De TM Grupo Inmobiliario heeft maar liefst 165.000 m2 bouwgrond gekocht in de kustplaats Benidorm en heeft een budget klaarliggen van 260 miljoen euro om tenminste 1.200 woningen te gaan bouwen, en dat alles in de tweede lijn van het Poniente strand.

De projectontwikkelaar en bouwonderneming TM Grupo Inmobiliario heeft precies voor en rondom het emblematische en opvallende gebouw InTempo 165.000 m2 bouwgrond gekocht wat dus gelegen is bij het Playa de Poniente in de kustplaats Benidorm. Het merendeel van deze grond zal besteed worden aan woningen waarvan er 1.200 gebouwd gaan worden en waarvan 90% zeezicht zal hebben. De gekochte terreinen bevinden zich niet direct aan de kust maar op de tweede lijn.

De bouwondernemer denkt dat de eerste woningen in de zomer 2019 in de verkoop zullen gaan maar zoals altijd bij dit soort grote projecten is dat nog maar afwachten. Naast de woningen is er ook 15.000 m2 bouwgrond vrijgemaakt voor gezondheidszorg zoals klinieken of specialistische artsen en 2.750 m2 grond voor een gepland vrijetijds- en winkelcentrum. Daarnaast wordt alles gebouwd in mooi aangelegde groene tuinen, pleinen etc.

De TM Grupo Inmobiliario is geen vreemde in Benidorm en de provincie Alicante aangezien ze hier al succesvol vier andere grote projecten hebben gerealiseerd. Hieronder bevindt zich Sunset Drive in Benidorm waar de 265 woningen snel verkocht werden tegen prijzen tussen de 255.000 en 766.000 euro.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Daar ik lange tijd in benidorm ben geweest kunnen ze beter eens andere broblemen aan pakken zoals dief stallen en de drugs overlast want benidorm zit er vol van . En het zwart werk daar velë bazen maken er geen contracten en dit is slecht voor de staat spanje .

 2. Bij Playa Poniente is nog ruimte genoeg. Er zijn grote stukken braakliggend terrein . Benidorm is nog lang niet vol en dat zal ook niemand denken. Ander punt over die leegstand en enorme hoeveelheid onafgebouwde appartementen: dit zit meestal in een portefeuille van een zg. badbank, n.a.v. de crisis. Deze “eigenaren” wachten met verkopen tot de bomen weer tot in de hemel groeien. Nu dus nog niet. Daarom zal deze situatie voorlopig niet veranderen en is nieuwbouw dus een aantrekkelijker optie voor investeerders. Het is helaas niet anders.

  1. Ik wilde ff kijken of je bij de lest was Wim hahahaha.
   Maar je hebt helemaal gelijk.
   Al is het nog altijd zeer veel.

 3. Ja bouw er weer 12.000 huizen bij, een stukje buiten Benidorm staat alles vrijwel leeg, als er nu eerst eens wat aan die enorme leegstand zou worden gedaan? Bijvoorbeeld de huren drastish verlagen zodat de gewone mens er ook daadwerkelijk in kan gaan wonen. Ik heb dan ook meer het idee dat men bouwt voor de rijkere buitenlanders en al lang niet meer voor de gewone Spanjaard.

  1. Dan moet je voor de lol hier eens in Sitges, net onder Barcelona, komen kijken. Nog diverse appartementen uit 2009 die nog steeds niet verkocht zijn en intussen schieten de bouwprojecten als paddestoelen uit de grond. Naast ons net 3 nieuwe blokken met appartementen met prijzen vanaf 355.000,- tot 750.000,-. Waarbij die “goedkope” te klein zijn voor welke Spaans gezin dan ook. Andere projecten met prijzen vanaf 625.000,- of 895.000,- ! En het zijn geen lullige stukjes grond waar deze duurdere projecten moeten verrijzen. Één deel is inmiddels helemaal geprepareerd qua infra-structuur, maar het is daar nu héél stil geworden. Blijkbaar toch te weinig Spanjaarden die het kunnen betalen en de buitenlanders wachten af of de Catalanen nu wel of geen afscheiding willen.

   1. Ik denk dat het grote delen van Spanje het zelfde probleem is. De hele huizenmarkt crisis is mede ontstaan doordat men meer huizen bouwde dan dat er vraag naar was. Gevolg, mensen namen 2 huizen, hoopten 1 door te verkopen met dikke winsten. Het einde van dat verhaal kennen we, er is voor miljarden aan onroerend goed bij de banken gebleven, waarvan mensen niet meer de hypotheek konden betalen.
    Gevolgen voor de hele bouwwereld en huizenmarkt.
    De reden dat de prijzen nu enigszins stabiel zijn en naar boven kunnen kijken, is omdat de afgelopen jaren een deel van de bestaande voorraad toch gebruikt is gaan worden. (klopt deze NL zin zo??)
    Maar nog altijd in ook alle dorpen en steden aan de Costa del Sol heb je complete spookwijken waar geen hond wil wonen of inderdaad niet kan wonen.
    Naast de hoeveelheid, is er ook vaak het verkeerde type woning of appartement neer gezet….om maar te zwijgen van de kwaliteit.

    Spanje is redelijk op de goede weg, maar bijvoorbeeld nu de Catalaanse crisis, zorgt er niet voor dat de weg omhoog definitief is ingeslagen. Nog veel werk aan de winkel. En 12.000 huizen bij bouwen….wat een gekken.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken