skip to Main Content
81-jarige man overleden na aanval drie loslopende rottweilers in Madrid
Voorbeeldfoto / Pixabay

81-jarige man overleden na aanval drie loslopende rottweilers in Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Afgelopen zaterdag werd op een weg in de wijk Villaverde de Vallecas in Madrid een 81-jarige man aangevallen door drie loslopende rottweilers. De man raakte ernstig gewond aan zijn beide armen en benen en werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis Hospital de La Paz in Madrid.

Direct na opname vreesde men al voor het verlies van beide armen en raakte de bejaarde man ook ernstig gewond aan zijn beide benen. In eerste instantie dacht men na amputatie van beide armen dat de bejaarde man het zou overleven maar uiteindelijk bezweek hij toch op maandagavond.

Na de aanval wist de politie de eigenaar van de drie rottweilers te achterhalen, iets wat moeilijk was want de honden hadden alledrie geen identificatiechip en de eigenaar had de honden niet geregistreerd als potentieel gevaarlijke honden dus de papieren waren ook niet in orde. Uiteindelijk werd de man aangehouden en werden de loslopende honden gevangen en overgebracht naar een opvangcentrum.

De man zal waarschijnlijk aangeklaagd worden voor dood door schuld (homicidio imprudente) nadat de aangevallen man in het ziekenhuis is overleden. In eerste instantie wilde de rechter de eigenaar van de honden in afwachting van een rechtszaak weer op vrije voeten zetten omdat de woonplaats van de man bekend was maar de dood van de aangevallen man zorgde ervoor dat de hondeneigenaar nog in voorlopige hechtenis zal blijven.

Hoog Risciohonden in Madrid

Afgelopen maandag schreven we nog over de toename van de zogenaamde “Perros Potencialmente Peligrosos” (PPP) ofwel potentieel gevaarlijke honden de afgelopen jaren in sommige wijken van Madrid.

Volgens ons eerder verschenen artikel is het aantal bij het Registro de Animales Potencialmente Peligrosos (RAPP) ofwel het register van hoge risicohonden van de gemeente Madrid 34% meer honden ingeschreven de afgelopen drie jaar. Het aantal PPP-honden steeg van 3.682 honden in 2016 naar 4.498 in 2017 en 4.875 eind 2018.

Deze honden worden met name geregistreerd in de armere wijken waar Madrilenen wonen met lage inkomsten zoals Carabanchel, Usera, Villaverde of Villa de Vallecas. In deze wijken waar de jaarsalarissen niet boven de 30.000 euro uitkomen zijn de afgelopen drie jaar meer dan 400 PPP-honden geregistreerd.

Volgens het RAPP-register staan er aan het begin van dit nieuwe jaar 1.621 American Staffordshire Terrier honden geregistreerd. Bij de Pitbull Terrier honden loopt dat aantal op naar 1.437 honden, bij de categorie “otros” (vaak gemengde rassen) 739 honden, Rottweiler 510 honden, Staffordshire Bull Terrier 374 honden, Dogo Argentino 83 honden, Akita Inu 28 honden en Fila Brasileiro 2 honden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 18 reacties
 1. Ik woon helemaal alleen in de bergen en heb twee Mechelse Herders en een Vlaamse Bouvier om mezelf, huis en mijn dieren te beschermen.Een publieke weg loopt vlak voor de voordeur. Mijn honden zijn zo opgeleerd dat ze fel waken maar ook dat ze nooit mensen zullen aanvallen. (pasanten). Hoewel, met dieren moet je altijd opassen. Een ongeluk gebeurt altijd door iets kleins, of onvoorzienbaar. Heb je een dier om indruk te maken op anderen, is er al iets scheef. Vermenselijkt men dieren doet men zichzelf en de dieren al tekort. En de interactie tussen dieren en mensen is altijd een leerproces voor beide zijden. Fouten worden altijd gemaakt, nog meest door mensen, zelfs door de dikste ‘dierenvrienden’.

 2. Ik woon helemaal alleen in de bergen en heb twee Mechelse Herders en een Vlaamse Bouvier om mezelf, huis en mijn dieren te beschermen.Een publieke weg loopt vlak voor de voordeur. Mijn honden zijn zo opgeleerd dat ze fel waken maar ook dat ze nooit mensen zullen aanvallen. (pasanten). Hoewel, met dieren moet je altijd opassen. Een ongeluk gebeurt altijd door iets kleins, of onvoorzienbaar. Heb je een dier om indruk te maken op anderen, is er al iets scheef. Vermenselijkt men dieren doet men zichzelf en de dieren al tekort. En de interactie tussen dieren en mensen is altijd een leerproces voor beide zijden. Fouten worden altijd gemaakt, nog meest door mensen, zelfs door de dikste ‘dierenvrienden’.

 3. Na dit verschrikkelijk voorval ( het zal je vader/man maar zijn) lijkt het me tijd het houden van dergelijke “huisdieren” bij wet te verbieden.

 4. Beesten geen identificatiechip, niet laten registreren? Dit zegt toch genoeg over handelwijze van eigenaar. En….. natuurlijk dood door schuld.

 5. Heel goede informatie van “Spanje Vandaag” die de moelijkheden al zag aankomen in Madrid. Ze moeten hier die zaken veel harder aanpakken. Dus zo’n eigenaar gewoon 10 jaar vastzetten en dat dan ook overal bekend maken. Verder zware boetens geven.

  1. Inderdaad Moreno, iemand met een jaarinkomen van 30.000 euro zou ik ook niet tot de armere mensen rekenen, zeker als je bedenkt dat het minimummaandsalaris 900 euro is en dat ook pas sinds dit jaar!

 6. Het is bizar, voel medeleven met de oude heer en zijn familie.
  Drie van dit soort honden is veel te veel van het goede.
  Ze moeten deze eigenaar flink straffen.
  Er moet echter een verbod komen op het fokken, van dit vecht materiaal, want zo zien deze eigenaars hun honden..

 7. RIP meneer. Wat ontzettend erg, na het amputeren van de armen en daarna toch geen over levingskans meer.Wat voor leven zou hij nog hebben gehad na deze ingrepen op zijn lichaam.? Ik hoop dat hij niet teveel pijn heeft hoeven lijden. Heel veel sterkte voor wie hij dierbaar is en sowieso honden aangelijnd , maar in ieder geval muilkorven op. Sommige rassen kunnen vooral als ze met meerderen zijn heel erg verwonden.

 8. Ja miel , inderdaad heel apart !!!!
  Als een idioot een vos mishandeld wordt er gedreigd om deze persoon even een kopje kleiner te maken maar nu er een menselijk slachtoffer valt horen we deze “stoere mensen” niet, nogmaals heel apart.!!!
  Maar je hebt gelijk wat bezielt mensen om 3 van dit soort honden te bezitten waarschijnlijk lafbekken die zich met hun grote bek achter dit soort honden verschuilen.
  En nu loop je de kans dat de honden nog afgemaakt moeten worden , misschien een leuk klusje voor de “vossen lovers” om de eigenaar van deze honden even “aan te pakken”

  1. Ik ben 1 van deze stoere mensen, maar ga akkoord dat je zo’n 3 honden niet moet hebben. Chippen, registreren en opvoeden. Veel dieren worden ingeslapen door de schuld van sommige baasjes. Ze maken de honden agressief en zo vallen er onschuldige slachtoffers ( zowel mens als dier )

 9. Eigenaardig !! Wanneer een mens zich misdraagt tov een hond worden we hier overstelpt met verontwaardigde reacties. Nu drie monsters een oude man verscheuren is er blijkbaar geen vuiltje aan de lucht !!!
  Ik vraag me af wat sommige mensen bezielt om dergelijke moordenaars in huis te halen. Misschien is het een combinatie van snobisme, een absoluut gebrek aan realiteitszin ivm het risico en/of het sadistische genoegen om andere mensen de stuipen op het lijf te jagen. Het wordt in elk geval de hoogste tijd dat er een verbod komt op het houden van die gevaarlijke beesten, gekoppeld aan zware straffen bij overtreding.

  1. Miel de vakantie dagen zijn voorbij en mensen beginnen het nieuws dus pas na het avondeten te lezen. Maargoed die honden moeten ze afmaken en de eigenaar opsluiten en de sleutel weggooien. En verders moet de regering maar eens gaan denken aan een totaal verbod wat gevaarlijke honden betrefd.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken