Partij voor de Dieren Spanje wil einde aan vossenjacht Galicië

Partij voor de Dieren Spanje wil einde aan vossenjacht Galicië
Beeld: Pacma

Partij voor de Dieren Spanje wil einde aan vossenjacht Galicië

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Komende zaterdag 12 januari beginnen de vossenjacht wedstrijden weer in Galicië, in dit geval in de bergen Cerdedo-Cotobade. Daar worden honderden vossen opgejaagd door jagers en hun honden om de dieren daarna af te maken voor de sport. De Spaanse Partij voor de Dieren PACMA is sinds dinsdag een campagne begonnen waarbij de dierenpartij een sociale media actie wil opzetten om druk uit te oefenen op de regeringsleiders in Galicië.

Onder het mom [su_highlight background=”#cde2e5″]“#yonodisparo stop caza de zorro[/su_highlight]” is PACMA een sociale media campagne begonnen met als doel het eerste vossenjacht kampioenschap in Galicië te stoppen. Het gaat om het “XXVI Campionato Provincial de Raposo de Pontevedra” op zaterdag 12 januari.

Op die dag worden in de bergen rondom Cerdedo-Cotobade in Galicië honderden daar in het wild wonende vossen door de honden opgejaagd en neergeschoten door de jagers tijdens een kampioenschap, dus een wedstrijd waarbij het doel is om zoveel mogelijk vossen te doden.

Het jaarlijks terugkerende evenement heeft de steun van de Xunta, de autonome overheid die door de meerderheid van de Partido Popular (PP) gerund wordt. Ook het energiebedrijf ENCE steunt het kampioenschap vossen-schieten.

Partij voor de Dieren Spanje wil einde aan vossenjacht Galicië
Pacma

PACMA vraagt nu aan de dierenliefhebbers om sociale druk uit te oefenen via de sociale media zoals Twitter, Facebook en Instagram. Zo wil PACMA dat men de poster uitprint, men een foto maakt (selfie of niet) met de poster en deze dan met de hashtag #yonodisparo en de naam @xunta plaatst op de sociale media.

De poster kan HIER in kleur gedownload worden en HIER in zwart-wit.

Doe jij ook mee?

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.