Search
menu
Search

Partij voor de Dieren Spanje wil einde aan vossenjacht Galicië

Oeps ... foto ontbreekt!

Partij voor de Dieren Spanje wil einde aan vossenjacht Galicië

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Komende zaterdag 12 januari beginnen de vossenjacht wedstrijden weer in Galicië, in dit geval in de bergen Cerdedo-Cotobade. Daar worden honderden vossen opgejaagd door jagers en hun honden om de dieren daarna af te maken voor de sport. De Spaanse Partij voor de Dieren PACMA is sinds dinsdag een campagne begonnen waarbij de dierenpartij een sociale media actie wil opzetten om druk uit te oefenen op de regeringsleiders in Galicië.

Onder het mom [su_highlight background=”#cde2e5″]“#yonodisparo stop caza de zorro[/su_highlight]” is PACMA een sociale media campagne begonnen met als doel het eerste vossenjacht kampioenschap in Galicië te stoppen. Het gaat om het “XXVI Campionato Provincial de Raposo de Pontevedra” op zaterdag 12 januari.

Op die dag worden in de bergen rondom Cerdedo-Cotobade in Galicië honderden daar in het wild wonende vossen door de honden opgejaagd en neergeschoten door de jagers tijdens een kampioenschap, dus een wedstrijd waarbij het doel is om zoveel mogelijk vossen te doden.

Het jaarlijks terugkerende evenement heeft de steun van de Xunta, de autonome overheid die door de meerderheid van de Partido Popular (PP) gerund wordt. Ook het energiebedrijf ENCE steunt het kampioenschap vossen-schieten.

Partij voor de Dieren Spanje wil einde aan vossenjacht Galicië
Pacma

PACMA vraagt nu aan de dierenliefhebbers om sociale druk uit te oefenen via de sociale media zoals Twitter, Facebook en Instagram. Zo wil PACMA dat men de poster uitprint, men een foto maakt (selfie of niet) met de poster en deze dan met de hashtag #yonodisparo en de naam @xunta plaatst op de sociale media.

De poster kan HIER in kleur gedownload worden en HIER in zwart-wit.

Doe jij ook mee?

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?