skip to Main Content
Partij voor de Dieren Spanje wil einde aan vossenjacht Galicië
Pacma

Partij voor de Dieren Spanje wil einde aan vossenjacht Galicië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Komende zaterdag 12 januari beginnen de vossenjacht wedstrijden weer in Galicië, in dit geval in de bergen Cerdedo-Cotobade. Daar worden honderden vossen opgejaagd door jagers en hun honden om de dieren daarna af te maken voor de sport. De Spaanse Partij voor de Dieren PACMA is sinds dinsdag een campagne begonnen waarbij de dierenpartij een sociale media actie wil opzetten om druk uit te oefenen op de regeringsleiders in Galicië.

Onder het mom [su_highlight background=”#cde2e5″]“#yonodisparo stop caza de zorro[/su_highlight]” is PACMA een sociale media campagne begonnen met als doel het eerste vossenjacht kampioenschap in Galicië te stoppen. Het gaat om het “XXVI Campionato Provincial de Raposo de Pontevedra” op zaterdag 12 januari.

Op die dag worden in de bergen rondom Cerdedo-Cotobade in Galicië honderden daar in het wild wonende vossen door de honden opgejaagd en neergeschoten door de jagers tijdens een kampioenschap, dus een wedstrijd waarbij het doel is om zoveel mogelijk vossen te doden.

Het jaarlijks terugkerende evenement heeft de steun van de Xunta, de autonome overheid die door de meerderheid van de Partido Popular (PP) gerund wordt. Ook het energiebedrijf ENCE steunt het kampioenschap vossen-schieten.

Partij voor de Dieren Spanje wil einde aan vossenjacht Galicië

Pacma

PACMA vraagt nu aan de dierenliefhebbers om sociale druk uit te oefenen via de sociale media zoals Twitter, Facebook en Instagram. Zo wil PACMA dat men de poster uitprint, men een foto maakt (selfie of niet) met de poster en deze dan met de hashtag #yonodisparo en de naam @xunta plaatst op de sociale media.

De poster kan HIER in kleur gedownload worden en HIER in zwart-wit.

Doe jij ook mee?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. lafbekken inderdaad, maar eigenlijk grote kinderen met hun geweren en camouflagepakjes en vaak ook met drank op, ze voelen zich dan heel wat. De ‘mannen’ aan het roer doen net zo hard aan mee. Spanje is op dit vlak nog een derdewereldland.

 2. Een vos is (volgens sommigen) mooi, maar is niettemin een ondier. Ongedierte wordt verdelgd en ik zie niet in waarom vossen hierop een uitzondering moeten vormen.

   1. Dieren afmaken een sport !!!!!!! Dit is niet te geloven.
    Iemand noemt een vos ongedierte !!!!!!!
    Maar jongens toch, waar zijn we mee bezig !
    EEN dikke pluim voor PACMA ???en ben het volledig eens met de 1ste zin van Lucia.

   2. Vossen richten grote schade aan en als er te veel zijn moet de mens ingrijpen
    De vos heeft geen natuurlijke vijanden Overlast door vossen is niet denkbeeldig
    Maria

 3. Als die lafbekken die honden eens lekker thuis laten en dat geweer nou eens inruilen voor een fotocamera met telelens…

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken