skip to Main Content
Stakingen cabinepersoneel Ryanair in Spanje afgelast
Ryanair

Stakingen cabinepersoneel Ryanair in Spanje afgelast

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De stakingen op 8, 10 en 13 januari zijn afgelast nadat de vakbonden van het cabinepersoneel en Ryanair tot een principe overeenkomst zijn gekomen. De eerste staking afgelopen dinsdag 8 januari werd al een dag van te voren afgelast en op woensdag werd bekend dat de overige twee stakingsdagen op donderdag 10 en zondag 13 januari ook niet doorgaan.

De vakbonden van het Ryanair cabinepersoneel in Spanje hadden eind december 2018 aangekondigd dat de werknemers op 8, 10 en 13 januari 2019 het werk zouden neerleggen tijdens nieuwe stakingen. Het gaat om zo’n 1.900 werknemers die als cabinepersoneel werken vanuit Spaanse luchthavens en lid zijn van twee vakbonden, USO en Sitcpla.

Uiteindelijk zijn deze geplande stakingen niet doorgegaan nadat de vakbonden tot en principe overeenkomst met Ryanair zijn gekomen over beter arbeidsomstandigheden.

Zoals bekend is er al maanden een strijd gaande tussen Europa’s populairste budget vlieger en het personeel dat werkzaam is in o.a. Spanje. Het cabinepersoneel (en piloten) wil werken volgens de Spaanse wetgevingen en niet de Ierse.

Op 28 september 2018 vond al de grootste staking plaats van Europees Ryanair cabinepersoneel in meerdere landen waaronder Spanje, Nederland, België, Duitsland, Portugal en Duitsland. Datzelfde gebeurde ook op 25 en 26 juli 2018 waarbij er stakingen waren in Spanje, Portugal en België en op 26 juli 2018 ook in Italië.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Een felicitatie voor het personeel en hun vakbonden is hier zeker op zijn plaats.
    Het toegeven van Ryanair aan de eisen van hun werknemers is het resultaat van de stakingsbereidheid, strijdbaarheid en het ideologisch inzicht van hun samen met hun vakbonden.Actie loont ook tegen machtige multinationals het laat nog eens zien dat de eenheid van de werkenden de enige manier is om voor een overwinning te gaan.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken