Search
menu
Search

Politie haalt 7-jarige jongen op kleine crossmotor van de weg in Sevilla

Politie haalt 7-jarige jongen op kleine crossmotor van de weg in Sevilla
Beeld: @EmergenciasSev / twitter

Politie haalt 7-jarige jongen op kleine crossmotor van de weg in Sevilla

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – De lokale politie van Sevilla heeft een vrouw van 36 jaar aangegeven omdat ze haar zoon van zeven jaar op een kleine crossmotor op de openbare weg liet rijden in de wijk Palmete in Sevilla.

De agenten kwamen de jongen tegen op de Salobreñastraat. Hij reed daar op de openbare weg op een kleine crossmotor met 50 cc. Het voertuig is niet verzekerd en mag ook niet gebruikt worden op de openbare weg. De minderjarige had wel beschermende kleding aan. Hij was op weg naar een dicht bij gelegen verlaten stuk grond om daar motorcross te oefenen toen de agenten hem staande hielden.

De afmetingen van het voertuig en de lengte van de jongen waren niet groot genoeg om goed gezien te kunnen worden door andere weggebruikers en de situatie was daarmee “een situatie van groot risico” volgens de hulpdiensten van Sevilla. Dat is dan ook de reden dat de agenten hem staande hielden.

De minderjarige liet aan de agenten weten dat zijn moeder een paar kilometer verderop thuis was en dat zij de motor had gekocht voor de jongen en ook het gebruik had toegestaan. De moeder van de jongen bevestigde dat ze de tweewieler voor de jongen had gekocht als cadeau en ze liet ook de factuur van de aanschaf zien. De motor was gekocht bij een officiële verkoper voor de prijs van 1800 euro. Ze gaf ook toe dat het normaal is dat haar zoon op de motor rondrijdt en dat hij vaker naar het braakliggende stuk grond gaat om daar motorcross te oefenen met zijn motor. 

De agenten hebben de vrouw geïnformeerd over haar rechten als niet vastgehouden verdachte in de zaak waarbij ze onderzocht wordt voor het plegen van een delict tegen de veiligheid op de openbare weg, omdat ze zelf toestemming had gegeven aan haar minderjarige zoon om de motor te berijden op de openbare weg.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?