skip to Main Content
En de Spaanse filmprijs Goya gaat naar … “La isla mínima”

En de Spaanse filmprijs Goya gaat naar … “La isla mínima”

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

goya1MADRID – Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor de jaarlijks terugkerende Spaanse filmprijs uitreiking de Goya. Dit jaar was alweer de 29e editie en de afsluiting van 2014 als historisch filmjaar met een record aantal bezoekers naar Spaanse filmproducties. Er waren in 2014 veel geode films die te zien waren in de bioscopen waarvan de toppers waren La isla mínima, Torrente 5, Ocho appellidos Vascos en El niño.

De presentatie van het 29e Goya filmgala was de acteur Dani Rovera, tevens winnaar van een Goya voor zijn rol in de film Ocho appelidos Vascos en een van de acteurs die voor een fotomoment zorgde met zijn intieme zoen met zijn vriendin en tegenspeelster in dezelfde film Clara Lago. Dani Rovera is van oorsprong een stand-up comedian en dat was ook te merken tijdens de presentatie. Zo gaf hij zijn oude Opel Kadet aan actrice Penélope Cruz voor haar carrière en wist hij op komische wijze de minister van cultuur en onderwijs op vrolijke maar tevens kritische (vanwege de bezuinigingen) wijze te ontvangen.

De film van de avond werd echter niet Ocho appellidos Vascos, alhoewel zij er met 3 van de vijf nominaties ervandoor gingen, maar de film La isla mínima die maar liefst 10 Goya’s mocht ontvangen. Er was tevens een speciale filmprijs voor acteur Antonio Banderas die een prijs kreeg voor zijn carrière. Het was diezelfde Antonio die nog even voor enkele leuke momenten zorgde door onder andere op de rode loper enkele selfies te maken met het publiek en daarna in de zaal een selfie met Penélope Cruz op Twitter plaatste.

Al met al was het Gala op de Spaanse televisie een succes en wist RTVE zo’n 3,8 miljoen mensen voor de buis te houden met een moment waarop meer dan 5 miljoen mensen naar de filmprijsuitreiking zaten te kijken, dat is 24% share op die zaterdagavond – (Remco Stoffer)

Bekijk de SELFIE van Natonio Banders met Penelope Cruz hier (op Twitter)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken