skip to Main Content
Barcelona krijgt er een vierde HEMA winkel bij

Barcelona krijgt er een vierde HEMA winkel bij

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Hema opent op 22 februari alweer haar vierde winkel in de Catalaanse stad Barcelona. De nieuwe winkel wordt geopend in het winkelcentrum La Maquinista. Vorig jaar september werd nog de derde winkel geopend nabij de Plaza Catalunya die volgde op de winkel die in juli vorig jaar geopend werd in het winkelcentrum Glòries en de eerste winkel van Hema in Barcelona gelegen nabij de Ramblas.

De Hema heeft in Spanje inmiddels vijf winkels in de Spaanse hoofdstad Madrid en wil dat aantal graag evenaren in de Catalaanse hoofdstad Barcelona. Op 22 februari zal daar alweer de vierde winkel geopend worden welke gelegen is in het La Maquinista winkelcentrum, het grootste (openlucht) winkelcentrum van Catalonië.

Madrid en Barcelona

De eerste Hema winkel in Spanje werd geopend in Madrid in 2014 waarna deze stad er nog eens 4 bij kreeg (klik hier voor de adressen). Op 25 mei 2016 opende de Hema de eerste winkel buiten de Spaanse hoofdstad en dat gebeurde in de Calle de Portaferrissa nummer 16, een zijstraat van de beroemde Ramblas in Barcelona. Deze winkel was bij opening meteen de grootste winkel van het land en werd in juli van dit jaar bijgestaan door een tweede winkel in het Glòries winkelcentrum en in september door een derde winkel in Barcelona, gelegen aan de Calle Pelayo 52, nier ver van de Ramblas en Plaza Catalunya.

Spaans publiek

Hema heeft vanaf het begin in 2014 met de opening van de eerste winkel in Madrid aangegeven dat ze niet voor de Nederlanders gaan in Spanje, dat wil zeggen, het assortiment van de Spaanse winkels is iets anders dan wat men gewend is in Nederland. De Hema wil de Spaanse markt veroveren met de typische Hema producten waar de rookworsten en tompoucen voorlopig nog steeds niet tussen zitten.

Lees ook: Hema wil in Spanje 75 miljoen euro investeren in 150 nieuwe winkels en online winkel

Het lijkt echter wel een succes te zijn want in Madrid worden de vijf winkels goed bezocht en worden met name cosmetica spullen, stroopwafels en de ontbijtkoek goed verkocht. Ook de winkels in Barcelona worden goed bezocht door de Spanjaarden/Catalanen die hun ogen uitkijken vanwege de leuke en eerlijk geprijsde producten van de Hema. Daarnaast komen er ook veel Nederlanders van heinde en ver en natuurlijk uit Barcelona en omgeving naar de Hema toe om hun geliefde artikelen te kopen. Vaak kunnen Nederlandse toeristen die Barcelona bezoeken het ook niet laten om even bij hun Nederlandse winkel een kijkje te nemen.

Lees ook: Rookworsten en tompoucen in de toekomst ook bij de Hema’s in Spanje

En jij, ben jij al in een Spaanse Hema geweest? Wat was jouw ervaring en wat heb je gekocht?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. Worsten zijn bij de Lidl wel te halen, geen Hema-rookworst maar zijn prima bij gebrek aan beters. Bij de Hema haal ik pindakaas (om satésaus te maken die ze niet hebben), voor iets anders ga ik daar niet speciaal heen.

    Maar iemand moet de Hema even vertellen dat Spanje groter is dan Barcelona en Madrid. Een winkel op de Ramblas en een op Plaza Cataluña, die zitten toch veel te dicht op elkaar?

  2. Ik ben vorig jaar naar de Hema in Madrid geweest en ik kwam thuis met het volgende: Aardappelschilmesjes, hotel kwaliteit handdoeken, theedoeken, ja een zak milde drop, een hoop pennen en sokken!!! Ik woon in Zuid-Spanje. Wanneer komt er een daar?

  3. De rookworsten zijn helaas niet meer wat het ooit was. Zo wie zo al de helft kleiner voor dezelfde prijs. ook de smaak heeft ingeleverd

    1. De rookworsten zijn helaas niet meer wat het ooit was. Zo wie zo al de helft kleiner voor dezelfde prijs. ook de smaak heeft ingeleverd

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken