skip to Main Content
Carnavalsfeest in Spanje gaat dit weekend pas echt van start

Carnavalsfeest in Spanje gaat dit weekend pas echt van start

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – OLÉ … het is carnaval en dat wordt ook in Spanje zeer uitbundig gevierd. Spanje is echter een groot land en het carnaval is overal weer net een beetje anders. Van de kustplaats Sitges net onder Barcelona naar de stad Tarragona en weer naar Alicante, Aguilas en Murcia of Galicië en Castilla y León naar de tropische carnavals op de Canarische Eilanden en de zingende groepen in Cádiz. Er is voor elke carnaval fan wel iets te vinden in Spanje 🙂

Een van de bekendste carnavalsfeesten op het Spaanse vasteland (peninsula) is die van Cádiz die samen met het carnaval van Tenerife en Gran Canaria gezien worden als een Toeristisch interessant feest. Op deze feesten komen vaak duizenden toeristen af om verkleed door de straten te lopen en te genieten van bier, wijn en de muziek. Samen hossen door de straten, vaak als een groep vrienden die allemaal hetzelfde zijn gekleed en kijken naar de verschillende optochten.

Lees ook: De 10 beste en bekendste plaatsen om carnaval te vieren in Spanje

In Spanje heeft carnaval altijd een speciale betekenis gehad omdat gedurende 40 jaar alle carnavalsfestiviteiten verboden waren tijdens de Franco dictatuur. Toch vonden er op veel plaatsen feesten plaats maar zoals in Cádiz werden die feesten omgetoverd tot Fiesta Major de Cádiz of iets soortgelijks. Carnavalsvierders zijn niet te stoppen, dat had Franco toch moeten begrijpen 😉

Op de meeste plaatsen in Spanje begint het carnaval deze vrijdag 9 februari en eindigt dat op carnavalsdinsdag 13 februari of woensdag 14 februari. Er zijn echter plaatsen, zoals in Cádiz en op de Canarische Eilanden waar men al enkele dagen/weken bezig is met het carnaval waarbij de shows, verkiezingen en wedstrijden ook worden uitgezonden op de nationale televisie.

Lees ook: Het oudste gemaskerde carnavalsfeest van Spanje en Europa in Cantabrië: La Vijanera

Op onze website SpanjeTopTien hebben we een mooie lijst samengesteld van de 10 beste plaatsen waar carnaval gevierd wordt in Spanje. Uiteraard zijn er nog wel meer plaatsen op te noemen maar we hebben ons hier beperkt tot de 10 bekendste van Spanje.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken