skip to Main Content
FC Barcelona speelt vijfde opeenvolgende Copa del Rey finale tegen Sevilla

FC Barcelona speelt vijfde opeenvolgende Copa del Rey finale tegen Sevilla

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – Terwijl Sevilla zich al op woensdag wist te plaatsen voor de finale in de Copa del Rey door met 2-0 (eindstand 3-1) van Leganés te winnen, lukte het FC Barcelona om ook de finale te bereiken door met 0-2 (eindstand 3-0) van Valencia te winnen na doelpunten van Coutinho en Rakitic. FC Barcelona wist geschiedenis te schrijven door het eerste team te zijn wat voor de vijfde opeenvolgende keer in de finale staat van de Koningsbeker competitie.

Sevilla wist op woensdag in de halve finale met 2-0 te winnen van Leganés, het team wat Real Madrid naar huis stuurde. De eerste wedstrijd eindigde al in een 1-1 gelijkspel waardoor de eindstand eindigde op 3-1 in het voordeel van Sevilla.

FC Barcelona wist de eerste wedstrijd met 1-0 van Valencia te winnen en ook de tweede wedstrijd schreven de Catalanen op naam door met 0-2 te winnen waardoor de eindstand 3-0 werd in het voordeel van Barça.

FC Barcelona is de Koning van de Copa del Rey met sinds de oprichting van deze competitie in 1903 in totaal 39 gespeelde finales waarvan er 29 gewonnen werden. Athletic Club de Bilbao staat met 37 finales en 23 gewonnen bekers op een tweede plaats op de lijst gevolgd door Real Madrid met 39 gespeelde finales en 19 gewonnen titels.

De finale van het seizoen 2017 /2018 is alweer de vijfde opeenvolgende finale voor FC Barcelona, iets wat uitzonderlijk is in deze competitie en nooit eerder is voorgekomen. Van de vier laatst gespeelde wedstrijden wist Barcelona er 3 te winnen, te weten seizoen 2016/2017 werd het 3-1 tegen Deportivo Alavés, in seizoen 2015/2016 werd het 2-0 tegen Sevilla, in seizoen 2014/2015 werd het 3-1 tegen Athletic Club Bilbao en in 2013/2014 werd het 2-1 voor Real Madrid, de enige wedstrijd van de laatste vier die Barcelona verloor.

Niet alleen heeft FC Barcelona dus nu al geschiedenis geschreven door voor de vijfde opeenvolgende keer in de finale te staan van de Copa del Rey, de club kan ook geschiedenis schrijven als ze winnen door vier keer op rij de titel mee naar huis te nemen.

Sevilla heeft sinds 1903 ook al 8 keer in de finale gestaan en wist 5 keer de titel te winnen. De laatste keer dat dit gebeurde was in seizoen 2009/2010. De laatste keer dat Sevilla tegenover FC Barcelona stond in de Copa del Rey finale was in 2015/2016, toen wist Barcelona met 2-0 te winnen. Het is overigens pas de tweede keer dat beide clubs tegenover elkaar staan in een finale van de Koningsbeker.

De finale wordt gespeeld op 23 april maar het is nog niet bekend in welk voetbalstadion.

Foto: Sport.es

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken