skip to Main Content
Verenigde Naties vraagt Spanje om een verbod van minderjarigen bij het stierenvechten

Verenigde Naties vraagt Spanje om een verbod van minderjarigen bij het stierenvechten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het Comité voor de Rechten van het Kind van de Verenigde Naties (VN) of in het Spaans Organización de Las Naciones Unidas (ONU) heeft aan de Spaanse autoriteiten gevraagd om een verbod van de aanwezigheid van minderjarigen bij het stierenvechten. Daarnaast wil de VN dat kinderen niet meer mogen deelnemen aan stierenvecht shows ook wel bekend als tauromaquia.

De Verenigde Naties vraagt dit vanwege de “schadelijke gevolgen” die het stierenvechten zou hebben op de kinderen. De VN zegt: “Om de schadelijke effecten van stierengevechten op kinderen te voorkomen, beveelt de commissie aan dat de Spaanse staat de deelname van kinderen jonger dan 18 jaar als stierenvechter en als toeschouwer bij stierenvechtshows verbiedt”.

Daarnaast zei de VN-rapporteur voor Spanje, Gehad Madi, dat de commissie “bezorgd is over het niveau van geweld” in stierenvechtscholen en de Spaanse regering aanbeveelt dat, naast het verbieden van toegang en participatie van kinderen in stierenvechtshows, ook hun aanwezigheid op stierenvechtscholen verboden moet worden.

Uiteraard lieten de reacties op internet niet lang op zich wachten zoals op Twitter door PACMA, de Spaanse Partij voor de Dieren, die aangeeft dat het verbod op de aanwezigheid van minderjarigheden de eerste stap is … de volgende moet een algemeen verbod van het stierenvechten zijn in Spanje.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Ja de EU dat men daar eens begint heb vorig jaar met stieren kweker gesproken in Spanje en moet je weten die ontvangt elk jaar zo een slordige 150.000 euro steun van de regering gesteund door de EU Ja geld van elke belasting betaler
  Indien hij dit niet heeft gedaan met kweken Ik ben geen liefhebber van dit dieren leed het word hoogtijd dat men daar mee stopt

 2. Juan74, ik heb mijn medicijnen ingenomen en ben nuchter om te kunnen reageren.
  Misschien is het interessant om te weten dat het verbieden van het stierenvechten door het parlament in Catalonië ongedaan is gemaakt door het “Tribunal Constitucional ” of in andere woorden: tegen de grondwet, omdat dit van nationaal belang is in Spanje.
  Jawel, samen met PP en C’s voorstanders van het stierenvechten – tegen democratisch stemmen in –
  in hoger beroep een uitspraak ongedaan maken….

  Misschien ben je toch een ei, zoals jezelf zegt…
  (En dit heeft geen verkeerde bedoeling, dit is als een grappig antwoord bedoeld. )

  En voordat

  1. Volgens mij was je reactie nog niet af?

   Maar misschien ten overvloede, ik ben het echt niet overal mee eens wat er in Spanje gebeurd en zeker niet in de politiek. Het land heeft nog veel te leren. En dat op vele vlakken. Onnodig dierenleed, en dan zeker ter vermaak van mensen, dat gaat echt te ver. Tradities of niet, sommige tradities kunnen domweg niet meer.

 3. Als ze nou hadden gevraagd om helemaal met dat stierenvechten te stoppen??
  Of zich even druk maken over wat de stier er van vind en wat het voor zijn ziel doet?
  Nee, we praten over de gevolgen voor de kinderen, ben ik nou een ei, of missen die lui daar het punt een beetje boel?

  Maar de VN heeft net als de EU, teveel mensen die aan het werk worden gehouden met onzin en wij betalen dat met ons allen.

 4. Het moet niet gekker worden! De hele Verenigde Naties en al hun flauwekul commissies van stieren vechten tot zwarte piet verbieden zouden eens moeten worden opgeheven. In ieder geval door geen enkel land serieus genomen worden. Oja, eerst moet Michiel de Ruyter nog uit de Nederlandse geschiedenis worden geschrapt. Terzijde: de voorkeur voor stierenvechten heeft in Spanje niets met politiek te maken, de scheidslijn loopt dwars door alle politieke partijen heen. De voetbalmaffia die over miljarden gaat en jonge jongens uitbuit, die hoort inderdaad volkomen bij de PP thuis.

 5. Dit klopt de PP is doof voor alles wat de EU en VN zegt en gaat gewoon zijn eigen gang. Toch gaat dit nog wel een keer een staartje krijgen lijkt mij want hoe kun je nu lid van de EU zijn en gewoon de regels aan je laars lappen.

  1. Heel Europa is langzamerhand lid van de EU, maar niemand trekt zich toch iets van die onzinmaatregelen aan? Ja, de Nederlandse rubberen scheerkwast Mark Rutte, want die betaalt alle rekeningen, in de hoop binnen een paar jaar zijn leugens in Brussel te kunnen verkondigen.

 6. Pacma juicht te vroeg want Spanje gaat echt niet luisteren naar de VN, de pro-stierenvechtenregeringspartij PP zal echt geen gehoor geven. Ze luisteren al niet naar de EU op andere gebieden waar Spanje grote boetes boven het hoofd hangen, laat staan dat ze naar de VN zouden luisteren over stierenvechten terwijl de VN geen enkel dwangmiddel kan toepassen.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken