menu: rubrieken, zoeken & meer

Camp Nou of Sagrada Familia als corona-vaccinatie locatie in Catalonië

Camp Nou / 123rf
Beeld: Camp Nou / 123rf

Camp Nou of Sagrada Familia als corona-vaccinatie locatie in Catalonië

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Als het aan de regionale gezondheidsdiensten van Catalonië ligt dan moeten het mythische voetbalstadion Camp Nou van FC Barcelona en een van Spanje’s meest bezochte monumenten de Sagrada Familia dienst gaan doen als corona-vaccinatie locaties.

In Spanje is men reeds op 27 december 2020 begonnen met het vaccinatieprogramma en sindsdien is het, na een langzame start, aantal gevaccineerde personen gestegen naar bijna 2,2 miljoen personen waarvan er meer dan 830.000 reeds de tweede dosis hebben ontvangen. 

Maar verwacht wordt dat men binnenkort en naarmate er steeds meer vaccins beschikbaar komen er ook steeds meer en massaler gevaccineerd zal worden. Op dit moment gebeurt dit nog in bepaalde bevolkingsgroepen zoals de bejaardenhuis bewoners, 80-jarigen die zelfstandig wonen, medisch personeel etc.

Maar wanneer er massaal gevaccineerd gaat worden heeft men meer ruimte nodig en dus wordt er in heel Spanje over nagedacht waar dit dan zou kunnen gebeuren. Met voorkeur grote ruimtes en als het even kan in de openlucht. 

Terwijl men in Andalusië en de Valencia regio nadenkt over de stierenvechtersarena’s om massaal te vaccineren, heeft men in Catalonië ook twee plaatsen in gedachte.

Want in Barcelona wil men gebruik maken van het Camp Nou voetbalstadion van FC Barcelona waar op het grasveld, waar Messi in opdracht van Ronald Koeman alle doelpunten maakt, meer dan genoeg ruimte is om mensen in een veilige openlucht ruimte te vaccineren.

Verder heeft men in Catalonië ook de Sagrada Familia als vaccinatieplaats in gedachten want ook dat is een uitermate grote ruimte. Maar het gaat niet alleen om de ruimte zelf maar ook omdat deze emblematische plaatsen kunnen dienen als lokkertje voor die personen die nog niet helemaal overtuigd zijn van een vaccinatie tegen het coronavirus en Covid-19.

Want, wie wil er nu niet gevaccineerd worden in de Sagrada Familia of op het gras van het Camp Nou stadion? In dat laatste geval zullen Real Madrid en Espanyol supporters er niet zo blij mee zijn maar unieke plaatsen zijn het wel.