Grenscontroles Spanje-Portugal verlengd tot 1 maart

Grenscontroles Spanje-Portugal verlengd tot 1 maart
Beeld: 123rf

Grenscontroles Spanje-Portugal verlengd tot 1 maart

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Eind januari werden door Portugal en Spanje vanwege de corona-crisis weer grenscontroles ingevoerd. Dat zou in principe voor 14 dagen gelden maar zoals zo vaak met dit soort corona-maatregelen was er een kans op verlenging en dat is nu dan ook gebeurd. De grenscontroles tussen Spanje en Portugal zullen nog tot tenminste 1 maart gehandhaafd blijven.

De grenzen zijn niet gesloten maar alle niet-essentiële reizen zijn niet meer toegestaan. Voor grenswerkers, familieleden en goederentransport zijn er uitzonderingen maar het recreatief en toeristisch reizen is niet meer toegestaan. 

Portugal heeft een 1.292 kilometer lange grens met Spanje, dit is de langste grens van het land. Deze grens gaat door Galicië (provincies Pontevedra en Orense), Castilië en León (provincies Zamora en Salamanca), Extremadura (provincies Cáceres en Badajoz) en Andalusië (provincia Huelva).

Op alle plaatsen zijn grenscontroles of zijn, met name de kleine, grensovergangen gesloten. Het is sinds zondag 31 januari 1.00 uur tot 1 maart 1.00 uur (vanwege het tijdsverschil) niet toegestaan om zomaar de grens tussen Spanje en Portugal te passeren. Uitzonderingen zijn o.a. voor werk, goederentransport of het bezoeken van naaste familie en partners of voor onderwijs.

Grensovergangen

Er zijn 13 grensovergangen die open zijn waarvan er 8 gedurende 24 uur en 7 dagen per week: Tuy-Valença (Pontevedra); Verín-Vila Verde da Raia (Ourense); Alcañices-Quintanilha (Zamora); Fuentes de Oñoro-Vilar Formoso (Salamanca); Valencia de Alcántara-Marvão (Cáceres); Badajoz-Elvas; Rosal de la Frontera-Vila Verde de Ficalho en Ayamonte-Castro Marim (Huelva).

4 grensovergangen zijn geopend tussen 8 en 10 uur en tussen 19 en 21 uur (Spaanse tijden): Salvaterra Do Miño-Monçao (Pontevedra); Torregamones-Miranda do Douro (Zamora); Vilanova del Fresno-Mourao (Badajoz) en Encinasola- Barrancos (Huelva).

1 grensovergang is alleen geopend tussen 11 en 13 uur (Spaanse tijden) op woensdag en vrijdag: Zarzal la Mayor-Termas de Monfortinho (Cáceres).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.