Search
menu
Search

Solliciteren voor een van de 130.000 banen bij de Spaanse post nu mogelijk

Solliciteren voor een van de 130.000 banen bij de Spaanse post nu mogelijk
Beeld: Europa Press

Solliciteren voor een van de 130.000 banen bij de Spaanse post nu mogelijk

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse post Correos is op zoek naar 128.153 nieuwe werknemers die voor fulltime of parttime een baan kunnen krijgen bij het staatspostbedrijf in Spanje. Het is mogelijk tussen 8 en 17 februari jezelf aan te melden waarna de selectie zal plaatsvinden. 

Kandidaten moeten er echter rekening mee houden dat ze niet alleen zullen zijn want bij de laatste keer dat er 4.005 banen te vergeven waren kreeg Correos 166.000 sollicitaties binnen. Een baan bij de Spaanse post Correos is blijkbaar gewild want elke keer als er een nieuwe sollicitatieprocedure gestart wordt regent het aan sollicitaties en aanvragen.

Het werken bij de Spaanse post wordt door veel mensen als een goede baan gezien omdat het redelijk goed betaald, men meestal een vast contract krijgt en het een staatsbedrijf is met speciale arbeidsafspraken (zoals ambtenaren).

Correos zoekt naar fulltime en parttime personeelsleden om o.a. als postbode, zowel te voet als gemotoriseerd, medewerker bij de post classificering of al loketmedewerker in de postkantoren.

Correos (Sociedad Estatal Correos y Telégrafos) is een Spaans staatspostbedrijf en valt onder de Sociedad Estatal de Participaciones Industriales (SEPI). Er werken meer dan 53.000 medewerkers en per jaar worden er 5,4 miljard poststukken verwerkt door Correos. Correos is daarmee een van de grootste postdiensten ter wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Madrid, en Correos zelf heeft meer dan 10.000 postcentra in heel Spanje.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?