Search
menu
Search

Algo de españa – deel 33: op weg naar ‘the middle of nowhere’

Algo de españa – deel 33: op weg naar ‘the middle of nowhere’
Beeld: Supergoedspaansleren

Algo de españa – deel 33: op weg naar ‘the middle of nowhere’

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Elke woensdag kun je ‘iets’ verwachten van onze taalbegeleidster Cintha van Marrewijk. Zij heeft de afgelopen twaalf maanden 300 gratis lessen Spaans geschonken aan alle lezers van SpanjeVandaag maar nu is het tijd om iets over het leven in Spanje en aanverwante onderwerpen uit te leggen. Een Spaanse gewoonte, een gebruik. Iets actueels, een verhaal of een miércoles de las palabrotas. Elke week een Spaanse verrassing van Cintha – Dien vooral je vraag of verzoek in via info@supergoedspaansleren.nl

Voordat je de naam van ons Spaanse dorpje hebt uitgesproken, ben je er met de auto al doorheen gescheurd. Het dorp heet Los Guadalperales en heeft slechts 700 inwoners. Het ligt in de autonome regio Extremadura. En de vraag die ALLE Spanjaarden mij stellen: “wat doet een Nederlandse in godsnaam in Extremadura?”

Waar ligt Los Guadalperales? nou, in the middle of nowhere. Ik zal je het letterlijk laten zien via LIVES van 13 t/m 16 februari 2022 via www.facebook.com/supergoedspaansleren of schrijf je in voor de Gratis Spaanse Challenge: Praat Spaans VOOR deze zomer via www.supergoedspaansleren.nl/challenge

Los Guadalperales ligt in Extremadura, ruim 300 kilometer onder Madrid, ter hoogte van Lissabon in Portugal. Vanaf daar is het een uurtje de grens over. In de binnenlanden, dus echt in the middle of nowhere. Nauwelijks een toerist te bekennen. Onder de 700 inwoners zijn ook mijn schoonvader en -moeder. Mijn man, Tomás is de oudste van vijf kinderen, in het dorp wonen ook zijn twee zusjes en een broer met hun kinderen. Tomás zijn jongste broertje is 20 jaar jonger, en homoseksueel. Niet dat die geaardheid belangrijk is, maar als je 30 jaar terug in de tijd gaat. Dan weet je vast hoe dit was, een aantal jaar geleden hier in het dorp.

Lokale verkiezingen

We kozen dus speciaal voor deze plek, zodat het voor de kinderen een makkelijkere start is, met familie in de buurt. Want in elke Spaanse familie doet iedereen alles voor elkaar. Het grappige is dat Tomás’ zusje zich verkiesbaar stelde op het moment dat wij bezig waren met emigreren. Ze deed mee met de lokale verkiezingen. En slim als ze is, niet eens de meeste stemmen, maar zij werd burgemeester van Acedera, hoofdgemeente van Los Guadalperales. Hoe cool is dat? Vierendertig jaar en de baas van het dorp. Dan word ik wethouder van Buitenlandse Zaken, haha.

Extremadura net zo groot als Nederland

Los Guadalperales ligt in Extremadura. Deze regio is even groot als Nederland, alleen wonen er slechts een miljoen mensen. Je scheurt overal in no time heen, over gelukkig een goed wegennet. Last van files hebben we niet. Niet eens stoplichten haha. Behalve heel soms oponthoud als je achter een tractor zit en dan zet je gelijk de gevarenlichten van je auto aan, zodat de volgende niet op je knalt.

Leef je droom want ‘la vida es un regalo’

Ik zeg echt niet dat je in Spanje moet wonen. Ik zeg alleen Leef je Droom en niet andersom. La vida es un regalo, het leven is een cadeau. En het leven is kort en je mag het 1x doen, zorg er dan voor dat je het mooiste leven leeft. Ik heb elke dag vakantiegevoel en absolute VRIJHEID. En ook al werk ik superveel. Ik vind dit leven geweldig. En als jij ook jouw leven geweldig vindt dan ben je gewoon goed bezig. En als je niet tevreden bent dan ga je vanaf vandaag stapjes nemen richting jouw droom.

Engels en Spanjaarden

In Spanje kun je elke dag op het plein genieten van de zon en de vele soorten tapas en kletsen met de inwoners, want iedereen heeft tijd voor je. Het echte Spaanse leven. Relaxed, vrolijk en iedereen is aardig. Maar zorg wel dat je de taal spreekt, want dan ben je zelfstandig, gaan er vele deuren voor je open en maak je de mooiste contacten. Met het Engels kom je hier nergens. En als je kijkt over heel Spanje dan kun je aan de kust nog wel wat regelen in het Engels, maar zo gauw je een berg overgaat dan zul je toch echt Spaans moeten spreken. Gelukkig kan ik je daarmee helpen want over 16 weken spreek jij Spaans. Bekijk maar eens mijn 7 Gratis Spaanse lessen via www.supergoedspaansleren.nl/gratis

Video van ons dorpje, echt zoals het is. Gemoedelijk en gezellig via deze link

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?