Spaanse politie schiet tien keer op de auto van een Belgische automobiliste in Valencia

Spaanse politie schiet tien keer op de auto van een Belgische automobiliste in Valencia
Beeld: @policialocalvlc / twitter

Spaanse politie schiet tien keer op de auto van een Belgische automobiliste in Valencia

VALENCIA – Afgelopen zondagmiddag rond 14 uur heeft een agent van de lokale politie in Valencia maar liefst tien keer met zijn dienstwapen op een vluchtende automobiliste moeten schieten. In die personenwagen reed een vrouw met ongeldig Belgisch rijbewijs die tot drie keer toe de politie controles probeerde te ontwijken. Omdat de agent vond dat het een gevaarlijke situatie was en Spanje ook nog steeds een dreigingsniveau 4 wat betreft terrorisme heeft, werd door de agent besloten het voertuig tot stoppen te dwingen door diverse schoten te lossen.

Volgens de regionale krant van Valencia gaat het om een 44-jarige vrouw met een ongeldig Belgisch rijbewijs die in een Volvo C70 Cabriolet door de wijk Cabanyal van de stad Valencia reed. Bij een routine politiecontrole van de lokale politie werd de vrouw staande gehouden en toonde ze een kopie van een Belgisch rijbewijs dat in Spanje niet geldig is. In paniek reed de vrouw daarop snel weg en zette de politie de achtervolging in.

Daardoor ontstond een gevaarlijke situatie op straat omdat de vrouw daarna nog twee keer bijna werd klemgereden maar elke keer wist te ontsnappen in een deel van de stad waar veel voetgangers zijn en waarbij een agent bijna werd aangereden. Daarop besloot een van de agenten zijn dienstwapen te trekken en maar liefst tien keer op een autoband van de personenwagen te schieten, wat op zich al risicovol was. Daarbij raakte gelukkig niemand gewond en de vrouw reed zelfs nog een stuk verder met een lek geschoten autoband.

Spanje bevindt zich nog steeds in een dreigingsniveau 4 (substantieel) wat de op en na hoogste is met een hoog risico op terroristische aanslagen (Nivel de Alerta Antiterrorista). Als iemand tot drie keer toe probeert de politie te ontvluchten, lijkt het erop dat er iets meer aan de hand is dan alleen maar een vals of ongeldig rijbewijs. De vrouw verklaarde daarna tegenover de snelrechter dat ze op zoek was naar een parkeerplaats en in paniek raakte toen de agenten om haar rijbewijs vroegen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.