Search
menu
Search

Het kleinste dorp van Andalusië zoekt uitbater voor de lokale bar

Het kleinste dorp van Andalusië zoekt uitbater voor de lokale bar
Beeld: Google Maps / screenshot

Het kleinste dorp van Andalusië zoekt uitbater voor de lokale bar

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

HUELVA – De gemeenteraad van Cumbres de Enmedio in de provincie Huelva is op zoek naar een uitbater voor de lokale dorpsbar. Dit dorp staat bekend als het kleinste dorp van Andalusië met slechts 50 inwoners waarvan veel niet eens het hele jaar in het dorp wonen. Toch moet de bar open voor de inwoners die wel in het dorp blijven en dus wordt gezocht naar een uitbater die dit aandurft. Druk zal het namelijk nooit worden.

Het dorp Cumbres de Enmedio kreeg tijdens de pandemie landelijke bekendheid omdat dit het enige dorp was waar niemand besmet was geraakt met het coronavirus. Op zich ook niet zo heel moeilijk want er staan slechts 50 personen ingeschreven bij de gemeente, al woont een deel daarvan niet het hele jaar in het dorp. 

Het leven is rustig in het kleinste dorp van Andalusië, maar koffie of een biertje drinken willen de inwoners wel. Daarom wil de gemeenteraad de lokale bar weer openen en daar wordt een uitbater voor gezocht. De bar lijkt geen naam te hebben al is er een bord waar ‘Salón flamenco’ op staat geschreven.

Voor slechts 20 euro per maand kan de bar gehuurd worden waarbij de gemeenteraad aangeeft ook bereid te zijn om de kosten voor elektriciteit en water te betalen tot een maximum van 150 euro per maand. De bar zelf is voorzien van alles wat nodig is om open te kunnen gaan, al heeft de bar wel een opknapbeurt nodig. De uitbater moet een zelfstandige ondernemer zijn, meldt de burgemeester van het dorp.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?