skip to Main Content

Bestolen nonnen zeggen nu dat het geen 1,5 maar een half miljoen euro was

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ZARAGOZA – (Redactie) Een dag nadat het nieuws van de bestolen nonnen uit het Santa Lucía klooster in Zaragoza naar buiten kwam, werd het nieuws alweer bijgesteld door de advocaat van de nonnen. Ondanks het feit dat in de aangifte bij de politie sprake is van een bedrag van 1,5 miljoen, netjes in plastic zakken verpakte biljetten van 500 euro, zeggen de nonnen nu dat het “slechts” om 500.000 euro gaat.

Volgens de Spaanse media is dat geld bijeen gehaald door jarenlang boeken te hebben gerestoreerd en diverse schilderijen te hebben verkocht. Vooral dat laatste bracht veel geld in het laadje aangezien de non Isabel Guerra een bekende schildster is en haar werken voor soms wel 75.000 euro verkocht werden. De “Monja pintora” heeft regelmatig tentoonstellingen waarbij er veel vraag is naar haar schilderijen en haar werken voor veel geld verkocht worden. Toch vindt de politie het allemaal maar vreemd en is het onderzoek nog volop bezig.

Volgens de eerste berichten heeft de diefstal op 28 februari plaatsgevonden toen, volgens de versie van de nonnen, onbekenden het klooster, gelegen in de Casablanca wijk, binnen zijn gekomen om de plastic zakken met daarin stapels briefjes van 500 euro mee te nemen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend