skip to Main Content

Eerste poging verbod op stierengevechten in Andalusië mislukt

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SEVILLA – (Rogillio) De eerste poging voor een verbod op stierengevechten is mislukt in Andalusië naar een voorbeeld van Catalonië. De initiatiefnemers zijn er niet in geslaagd om voldoende handtekeningen te verzamelen om het op de agenda va het regionale parlement te brengen.

Er zijn minimum 75.000 handtekeningen nodig om dit op de agenda te plaatsen maar zelfs na een verlenging met twee maanden tot 1 maart is niet voldoende. De Comision Investigadora del Maltrato Animal (CIMA) denkt dat zij momenteel maar de helft van de benodigde handtekeningen in hun bezit hebben. CIMA kreeg voor zijn poging om voldoende handtekeningen te verzamelen de steun van de Andalusische groenen.

De initiatiefnemers van de actie waren geïnspireerd door het succes dat de tegenstanders van de stierengevechten hadden behaald in Catalonië en hierdoor hebben ze in Andalusië deze actie zeer snel gestart, misschien te snel.

De vereniging heeft wel de intentie om na de regionale verkiezingen van 4 mei een nieuwe poging te wagen die wel beter moet voorbereid zijn.

Roger Frans Lauryssen

Dit artikel is geschreven door Roger Frans Lauryssen en geplaatst door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top

Send this to a friend