skip to Main Content

Ryanair dreigt met vermindering routes vliegveld Alicante El Altet

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – (Redactie) Er zijn weer eens problemen rondom de Ierse vliegmaatschappij Ryanair en dit keer het Spaanse Aena, verantwoordelijk voor bijna alle vliegvelden in Spanje waaronder het El Altet vliegveld van Alicante. Dit keer concentreren de problemen zich rond het gebruik van de nieuwe terminal van het Costa Blanca vliegveld waar de topman van Ryanair, Michael O´Leary, niet tevreden mee schijnt te zijn.

Het probleem is volgens Ryanair de indeling van de nieuwe terminal waardoor er direct toegang is voor de passagiers vanuit de terminal naar het vliegtuig. Goed nieuws voor de passagiers maar niet voor Ryanair (en andere vliegmaatschappijen) aangezien zij zelf voor de kosten moeten opdraven voor de brug en verbinding tussen de terminal en het vliegtuig. Dit zijn, volgens Ryanair, hoge onkosten waardoor de maatschappij zich genoodzaakt zal zien om de prijzen van de vliegtickets omhoog te gooien.

Daarnaast maakt Ryanair tevens gebruik in de onderhandelingen met Aena van het door hen altijd gehandhaafde reduceren van vluchten waardoor er minder passagiers en minder inkomsten voor Alicante en Aena binnen zullen komen tactiek. Ryanair dreigt nu met een halvering van de 57 routes die de Ierse low cost vliegmaatschappij voor deze zomer gepland had vanaf en naar Alicante. De dreiging van halvering van de vluchten zal echter pas vanaf oktober dit jaar plaatsvinden aangezien Ryanair ook wel weet dat met name in de zomer er veel geld verdiend wordt op het vliegveld van Alicante.

Volgens Europa Press zijn er ook problemen rondom het nieuwe computersysteem op het vliegveld op Gran Canaria waar Ryanair schijnbaar niet tevreden mee is. Hoe dan ook, de Ierse low cost vliegmaatschappij staat weer eens in de kranten en dat is uiteindelijk waar men naar op zoek is, publiciteit.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend