skip to Main Content
Berg wordt “kunstwerk voor de tolerantie” op Fuerteventura
Foto: Carlos Antolin Carruesco

Berg wordt “kunstwerk voor de tolerantie” op Fuerteventura

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Foto: Carlos Antolin Carruesco

Foto: Carlos Antolin Carruesco

FUERTEVENURA – Als de gemeenteraad van Fuerteventura en de raad van de Canarische Eilanden de plannen goedkeuren, dan is er een kans dat de langverwachte wens van de Baskische kunstenaar Eduardo Chillida in vervulling kan gaan. Hij heeft meer dan 16 jaar gepleit om een kunstwerk te realiseren door de berg Tindaya in het gelijknamige dorp gedeeltelijk uit te hollen.

De kunstenaar zal het zelf niet meer meemaken want hij overleed in 2002. Hij wilde de berg uithollen en tot “monument van de tolerantie” maken. De autoriteiten op de Canarische Eilanden hebben inmiddels een stichting in het leven geroepen die de realisering van het project gaat voorbereiden maar men wacht nog op de officiële goedkeuring.

In het uitgeholde deel van de Tindaya moeten volgens Chillida twee schachten komen waardoor het zonlicht in de berg kan doordringen. Het zou de bezoeker moeten laten zien hoe nietig de mens eigenlijk is en hem doordringen van het feit dat wij allen broeders zijn.

De mogelijke bouw van het kunstwerk heeft echter voor veel verschillende meningen gezorgd. Zo vind de toeristenraad het geweldig nieuws en een positief bericht voor het toerisme op het eiland. De buurtbewoners zijn er echter niet zo blij mee aangezien men met een kunstwerk en de vele bezoekers een natuurlijk gebied kapot maakt – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken