skip to Main Content
Spaanse politie ontmantelt een netwerk van beschermde reptielen

Spaanse politie ontmantelt een netwerk van beschermde reptielen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Guardia Civil heeft een netwerk opgerold die handelde in beschermde reptielen. Er werden arrestaties verricht in Madrid en Castellón waarbij negen personen werden aangehouden en er meer dan 600 reptielen in beslag werden genomen. Sommige van deze tropische en beschermde reptielen hebben verkoopwaardes van meer dan 50.000 euro.

De Spaanse politie heeft de politie-operatie “Jungla V” genoemd waarbij de agenten de verkoop en illegale handel van beschermde reptielen soorten uit landen in Amerika, Azië, Afrika en Oceanië heeft voorkomen. Bij de actie nam men meer dan 600 reptielen zoals slangen, hagedissen, chuckwalla’s en leguanen in beslag.

Het onderzoek begon op het vliegveld Schiphol bij Amsterdam toen de Nederlandse politie in september 2016 drie Spanjaarden wist te arresteren voor het in de koffer meenemen van meer dan 200 reptielen met een waarde van meer dan 150.000 euro. Deze personen waren op weg van Mexico naar Madrid en maakten een tussenstop op Schiphol.

De handel in (beschermde) diersoorten is internationaal aan strenge regels gebonden via het CITES-verdrag (Convention on International Trade in Endangered Species).

Een groot deel van de in beslag genomen dieren zijn dood en ingevroren. Dat is blijkbaar een normale gang van zaken bij de smokkel omdat men in de internationale illegale handel de dode dieren vervangt voor levende dieren om zo gebruik te maken van de documenten van de dode dieren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Mensen BLIJVEN de meest walchelijke wezens wanneer het om dierenwelzijn
    gaat.

  2. Hebben beschermde reptielen een netwerk?!?
    De kop van dit artikel is niet echt duidelijk.
    En een netwerk kan niet ergens in handelen. Een netwerk van personen wel.
    Een beetje te snel geschreven? Of misschien Google-vertaald?

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken