skip to Main Content
Hond achtervolgt kudde schapen op weg naar slachthuis in Gerona
El Periodico

Hond achtervolgt kudde schapen op weg naar slachthuis in Gerona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GERONA – Het was voor velen een ongewoon gezicht om te zien hoe een hond op de AP-7 snelweg ter hoogte van de gemeente Fogars de la Selva in de Catalaanse provincie Gerona achter een vrachtwagen rende. De hond raakte gelukkig niet gewond en kon door enkele wegwerkers bij een tolpoort op tijd gevangen worden voordat er ongelukken zouden gebeuren.

Zoals de krant El Periódico schrijft gaat het om ‘Piqué’ een bruin-witte Border Collie die achter de vrachtwagen rende omdat daarin zijn kudde schapen zat. Deze waren op weg naar het slachthuis maar de hond wilde schijnbaar de kudde niet in de steek laten.

De hond kon voordat er ongelukken zouden gebeuren op de AP-7 snelweg door enkele wegwerkers gevangen worden en overhandigd worden aan de lokale politie. Deze kon de hond teruggeven aan de eigenaar, een schaapherder, waarna men achter het motief kwam waarom de hond op de snelweg achter de vrachtwagen rende.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 18 reacties
 1. @LEO@
  Een lekker rood stuk vlees met veel vet Leo dat zou gezond zijn? Onder welke steen heb jij geleefd de laatste 30 jaar? Lees eens een goed boek over voedsel daar knap je van op en dan heb ik het nog niet eens over dierenleed! Fijne dag Leo.

  1. Er bestaat meer vlees dan enkel een rood stuk vlees met vet, boeren eten ook vlees daarom leven ze zo kort daar kan geen boek iets aan veranderen want dat is een feit.

   1. @Leo@
    Ik snap niet wat je bedoelt als je zegt dat boeren kort leven door vleesgebruik? Het is allang bewezen dat rood vlees kankerverwekkend is en dat vlees met mate gegeten moet worden. En als een vegetariër zorgt dat hij/zij genoeg afwisselend eet heb je geen pillen nodig bakerpraatjes Leo. Je blijft hangen in versleten argumenten en de toekomst is kwaliteitsvlees met mate en van dieren die een goed en lang leven gehad hebben zonder hormonen/krachtvoer enz. Meer groente en fruit en schone vis.
    Eet smakelijk Leo en een fijne vleesloze dag.

  2. Beste Leo,
   Je slaat de plank helemaal mis met je lekker vlees eten, er wordt veel te veel vlees gegeten.
   Door jou en zo velen die deze vreet gewoonte hebben word er maar op los gefokt en geslacht.
   Dit systeem is ook veel te zwaar voor het milieu.
   Denk eerst eens na voordat je bralt.

  1. Onzin antwoord een mens moet vlees eten anders gaat er vanalles mis, daarom worden vegans ook nooit oud ze missen B12 en ijzer en dat zijn 2 dingen die een mens hard nodig heeft. Daarom gebruiken vegans voedingssupplementen om zichzelf gezond te houden helaas heeft dat niet het zelfde effect als een stuk echt vlees. Ook dieren eten elkaar op waarom zouden mensen dan geen vlees mogen eten?

 2. Zo zie je maar. Honden zijn super trouw. Triest dat hij zijn schapen af moet staan aan het slachthuis. Deze hond zou nu heel heel erg verwend nu moeten worden om het verlies van ZIJN kudde te verwerken. Dit is waarom ik meer van dieren, en dan honden en katten in het bijzonder, houdt dan van mensen want daar zijn er teveel van die je belazeren waar je bij staat.

 3. Ik zou willen dat de mensen is meer naar de dierenwereld gaan kijken , daar kunnen we nog heel veel van leren wat trouw is .

 4. De trouw van een border collie voor iedereen waar hij voor zorgt, een kudde, een mens. Deze honden zijn niet te onderschatten. Te verstandig, maar toch zeer aanhankelijk. Werkelijk prachthonden. Heb er zelf zo eentje.

 5. Een hond geeft onvoorwaardelijke liefde
  Ze worden te vaak mishandeld maar het zijn zulke lieve en trouwe beesten echt een maatje voor het leven

 6. Een hond is zo trouw ook aan zijn kudde schapen.
  De meeste mensen denken dat honden geen gevoel hebben,
  dan slaan de plank totaal mis in deze.
  DIEREN EN ZEKER HONDEN ZIJN HEEEEL TROUW.
  WE MOETEN ZE GOED VERZORGEN EN LIEF HEBBEN EN ZO
  OOK DE ANDERE DIEREN OP ONZE AARDE.

  1. Alleen iemand die echt close met zijn hond is begrijpt dit, maar helaas gooien de meeste honden bezitters de hond nog altijd 24/7 in de tuin, terrein of balkon en ja dan leer je het echte karakter van een hond dus nooit. Terwijl ze hun eigen kind wel lekker warm in een bed laten slapen, alhoewel ik mezelf afvraag of dat wel echt zorgzame ouders zijn omdat het algemeen bekend is dat honden bezitters die close met hun hond(en) zijn kinderen hebben die gelukkiger zijn en daarnaast ook langer leven.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken