Search
menu
Search

Oud-koning Juan Carlos blijft in Abu Dhabi maar dat is niet voldoende voor de Spaanse premier

Oud-koning Juan Carlos blijft in Abu Dhabi maar dat is niet voldoende voor de Spaanse premier
Beeld: Europa Press (2018)

Oud-koning Juan Carlos blijft in Abu Dhabi maar dat is niet voldoende voor de Spaanse premier

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op dinsdag werd bekend dat oud-koning Juan Carlos I heeft besloten in Abu Dhabi te blijven. Zoals bekend ‘vluchtte’ de koning-emeritus in augustus 2020 naar de Verenigde Arabische Emiraten vanwege de schandalen in Spanje. Maar ook nu het Openbaar Ministerie heeft besloten geen aanklacht in te dienen tegen Juan Carlos voor het ontvangen van steekpenningen en fraude, heeft hij besloten in Abu Dhabi te blijven en alleen af en toe op bezoek te komen in Spanje.

Juan Carlos dacht waarschijnlijk met het schrijven van de brief en de verontschuldigen voor zijn fouten die hij in zijn privé leven gemaakt heeft van het probleem af te zijn maar niets is minder waar. Veel inwoners van Spanje vinden dat hij eerst naar Spanje moet komen om tekst en uitleg te geven over wat hij wel of niet gedaan heeft. Dat vinden ook politici zoals de premier van Spanje, Pedro Sánchez en zijn tweede vice-premier Yolanda Diaz.

Het meest opvallende is de reactie van de Spaanse premier Pedro Sánchez die zegt dat de uitleg van Juan Carlos in zijn brief niet voldoende is. Sánchez is van mening dat de oud-koning het Spaanse volk een uitleg schuldig is. Verder vindt hij de informatie die over Juan Carlos bekend is geworden teleurstellend. Pedro Sánchez zegt dat hij door het Spaanse koningshuis op de hoogte werd gebracht dat de brief van Juan Carlos op de officiële website van de Casa Real gepubliceerd zou worden en dat de huidige koning Felipe VI het eens is met de beslissing van zijn vader Juan Carlos.

Sánchez is het niet eens met de opmerking van Juan Carlos ‘acontecimientos pasados de mi vida privada’ ofwel gebeurtenissen uit het verleden in mijn privéleven, aldus de oud koning in zijn brief. Die opmerking is niet genoeg en Juan Carlos moet het Spaanse volk uitleg geven over wat er wel of niet gebeurt is, aldus Sánchez.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?