skip to Main Content

80% Spanjaarden tegen verhoging pensioenleeftijd

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) Uit de maandelijkse enquête van CIS blijkt dat bijna 79,4 % van de Spanjaarden tegen de voorgenomen verhoging van de pensioenleeftijd van 65 naar 67 jaar is.

Het Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS) ondervraagt maandelijks een grote groep Spanjaarden over wat ze bezighoudt. Uit de barometer van maart blijkt dat 58,8% van de burgers het volledig oneens is met de maatregel. Slechts 12,8% is het er volledig mee eens. De rest zit er tussenin.

Verder blijkt uit het onderzoek dat de werkloosheid opnieuw de grootste zorg is van de Spanjaarden met 81,8%. Dit is wel iets minder dan een maand geleden toen het nog 83,9% was. Bovendien ziet 79,5% van de Spanjaarden de economische situatie als slecht of heel slecht, tegenover 76,8 een jaar geleden.

Economie

Met betrekking tot de toekomstige economie verwacht 18,8% dat deze binnen een jaar enigszins zal verbeteren. 74% denkt dat de economische situatie hetzelfde blijft of slechter wordt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend