skip to Main Content
46-jarige ex minister van Defensie Carme Chacon overleden in Spanje

46-jarige ex minister van Defensie Carme Chacon overleden in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De slechts 46-jarige socialistische ex minister van Defensie tijdens de regeerperiode van premier Zapatero, Carme Chacon, is zondagavond dood in haar woning aangetroffen. Een vriendin van Chacon vond haar nadat ze waarschijnlijk aan een hartstilstand is bezweken. Het was bekend dat Carme Chacon een kleine hartafwijking had welke bekend staat als “corazón al revés” of een ondersteboven hart wat haar niet belemmerde in het dagelijkse leven.

Rond 19.30 uur zondagavond ontving de politie een telefoontje van een vriendin van Carme Chacon met de mededeling dat ze haar vriendin dood had aangetroffen in haar woning. Zij ging naar de woning omdat ze al een tijd niets had gehoord van Carme Chacon en ongerust was. Het is nog onduidelijk wat de precieze doodsoorzaak is geweest, iets wat pas bekend zal zijn na een autopsie. Came Chacon was getrouwd en had een zoon.

Carme Chacon was politicus gedurende 16 jaar voor de PSOE en in Catalonië PSC. In 2007 was Carme Chacon de minister van Huisvesting maar in 2008 werd ze de eerste vrouwelijke minister van Defensie, dit alles gedurende regeerperiode van José Luis Rodríguez Zapatero.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Bij deze in de goede week voor Pasen, wil ik Remco Stoffer eens bedanken voor het vele Goede werk wat hij doet voor ons Nederlanders en Belgen in Spanje.
    Dagelijks Nieuws — over bezienswaardigheden in Spanje, maar ook over zaken die belangrijk zijn om te weten.
    Bij deze Remco: Mucho Gracias.
    Groet van — Wil. Kokke Toledo Spanje. Bonito Semana Santa.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken