skip to Main Content
Doe mee met de SpanjeVandaag inburgeringstest en test jouw Spanje kennis

Doe mee met de SpanjeVandaag inburgeringstest en test jouw Spanje kennis

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Buitenlanders die in Spanje een Spaanse nationaliteit willen hebben moeten, net zoals in andere landen, een inburgeringstest doen waarbij ze tientallen vragen moeten beantwoorden. Deze vragen zijn soms erg simpel voor bijvoorbeeld een Spanjaard maar soms zijn er ook vragen waarbij zelfs de Spanjaarden de juiste antwoorden niet weten, laat staan de buitenlanders die de test doen. Dus, laten we nu eens kijken wat jij als SpanjeVandaag lezer weet over Spanje en of jij zou slagen voor de inburgeringstest.

Veel Nederlanders en Belgen gaan er prat op dat ze volledig geïntegreerd zijn in de Spaanse samenleving. Dat wil zeggen, men spreekt, leest en denkt in het Spaans, men gaat meer om met Spanjaarden dan met medelanders die in Spanje wonen, men kijkt Spaanse in plaats van Nederlandse of Belgische televisie en leest Spaanse kranten in plaats van de Telegraaf en (heel af en toe) SpanjeVandaag, gewoon omdat dit leuk is 😉

Maar wat weten deze Nederlanders en/of Belgen nu eigenlijk over Spanje en wat is de Spanje kennis buiten het feit hoe men een tapa, wijntje en biertje moet bestellen in het Spaans. Spanje is een groot land en uiteraard niet alleen maar een vakantieland dus … daar gaan we, de SpanjeVandaag inburgeringstest!

We hebben overigens nog meer rankinglijsten waar je jouw mening kunt geven. Bekijk ze allemaal via deze link.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 14 reacties
  1. Zit je hier al bijna 50 jaar en moet je dergelijke toestanden beantwoorden als je Spanjaard wil worden. Ik had 20 van de 25 vragen goed; dus in feite een slecht resultaat als je hier al zolang zit. Twee fouten werden dom beantwoord door mij en 3 hadden ze maken met verkiezingen en documenten.

  2. Hola.
    Leuke test. IK had er 18 goed. Ik vond het jammer dat ik niet kon zien welke ik fout had en welke fout ik gemaakt had.
    Bedankt nogmaals.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken