Search
menu
Search

Madrid krijgt er een tweede Ikea stadswinkel bij

Oeps ... foto ontbreekt!

Madrid krijgt er een tweede Ikea stadswinkel bij

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Ikea gaat een tweede winkel in het centrum van de stad Madrid openen die geheel gericht zal zijn op woonkamers en decoratie. De nieuwe winkel, die ook wel “flag store” wordt genoemd, is gelegen aan de Calle Goya en is meteen de grootste stadswinkel van Ikea in Europa met een oppervlakte van 2.300 m2. De eerste winkel van Ikea werd twee jaar geleden als test en vorig jaar voor bepaalde tijd geopend in de Calle Serrano.

Ikea heeft steeds meer winkels die niet meer buiten de steden gelegen zijn maar in de centra van belangrijke steden zoals Londen, Wenen, Stockholm, Shanghai, New York en Madrid. Het gaat in de meeste gevallen maar zeker in het geval van de hoofdstad van Spanje om zogenaamde thema winkels waarbij men niet alle Ikea producten te koop aanbiedt maar zoals in het geval van de winkel in de Calle Serrano alles wat betreft slaapkamers.

De nieuwe winkel in de Calle Goya zal geheel gericht zijn op de woonkamers en decoratie zoals banken, tafels, stoelen, kasten etc. Er zullen meer dan 1.000 producten te koop worden aangeboden op een oppervlakte van 2.300 m2 verdeeld over vier verdiepingen in een lokaal waar vroeger een Zara winkel was gevestigd. Ikea investeert zes miljoen euro in dit project waarbij 60 banen gecreëerd worden.

In tegenstelling tot de Ikea winkel in de Calle Serrano die in principe tijdelijk van aard is, zal de Ikea vestiging in de Calle Goya permanent zijn. De nieuwe winkel zal deze zomer opengaan en zal elke dag van de week geopend zijn, dus ook op zondag tussen 11 en 21 uur.

Foto: Libre Mercado

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?