skip to Main Content
Madrid krijgt er een tweede Ikea stadswinkel bij

Madrid krijgt er een tweede Ikea stadswinkel bij

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Ikea gaat een tweede winkel in het centrum van de stad Madrid openen die geheel gericht zal zijn op woonkamers en decoratie. De nieuwe winkel, die ook wel “flag store” wordt genoemd, is gelegen aan de Calle Goya en is meteen de grootste stadswinkel van Ikea in Europa met een oppervlakte van 2.300 m2. De eerste winkel van Ikea werd twee jaar geleden als test en vorig jaar voor bepaalde tijd geopend in de Calle Serrano.

Ikea heeft steeds meer winkels die niet meer buiten de steden gelegen zijn maar in de centra van belangrijke steden zoals Londen, Wenen, Stockholm, Shanghai, New York en Madrid. Het gaat in de meeste gevallen maar zeker in het geval van de hoofdstad van Spanje om zogenaamde thema winkels waarbij men niet alle Ikea producten te koop aanbiedt maar zoals in het geval van de winkel in de Calle Serrano alles wat betreft slaapkamers.

De nieuwe winkel in de Calle Goya zal geheel gericht zijn op de woonkamers en decoratie zoals banken, tafels, stoelen, kasten etc. Er zullen meer dan 1.000 producten te koop worden aangeboden op een oppervlakte van 2.300 m2 verdeeld over vier verdiepingen in een lokaal waar vroeger een Zara winkel was gevestigd. Ikea investeert zes miljoen euro in dit project waarbij 60 banen gecreëerd worden.

In tegenstelling tot de Ikea winkel in de Calle Serrano die in principe tijdelijk van aard is, zal de Ikea vestiging in de Calle Goya permanent zijn. De nieuwe winkel zal deze zomer opengaan en zal elke dag van de week geopend zijn, dus ook op zondag tussen 11 en 21 uur.

Foto: Libre Mercado

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken