skip to Main Content
Man steekt in het bijzijn van kind zijn vrouw dood in badplaats Blanes

Man steekt in het bijzijn van kind zijn vrouw dood in badplaats Blanes

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – Op maandagmorgen heeft een inwoner van de Catalaanse badplaats Blanes zijn vrouw doodgestoken. Dat deed de man rond 5.45 uur maandagmorgen in de Calle Cristófor Colom waarbij een van de kinderen de dodelijke steekpartij mee heeft gemaakt en deze zelfs gewond raakte toen hij zijn vader wilde stoppen.

De 40-jarige vrouw was in een proces verwikkeld om te scheiden van haar 41-jarige man die haar vroeg maandagmorgen verwonde door in de nek en buik diverse keren met een mes te steken. Een van de kinderen, een 10-jarige zoon, raakte gewond aan zijn handen omdat hij zijn vader wilde stoppen. Het Boliviaanse echtpaar heeft drie kinderen in de leeftijden 10 tot 22 jaar oud. Een van de kinderen belde de politie om de aanval op de moeder te melden.

Nadat de man zijn vrouw had neergestoken en zijn jonge zoon verwonde met het mes, stak hij zichzelf ook meerdere keren. Het vrouwelijke slachtoffer overleed meteen na binnenkomst in het ziekenhuis maar de dader heeft zijn poging tot zelfmoord overleefd en wordt door de politie in de gaten gehouden in het ziekenhuis van Girona.

De politie is een onderzoek gestart om te kijken of er hier opnieuw sprake is van partnergeweld of dat het de eerste keer is dat de dader zijn vrouw mishandelde. Mocht het om partnergeweld of in het Spaans “violencia machista” gaan, dan is het slachtoffer in Blanes alweer de achtstes vrouw die om het leven komt dit jaar.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Triest ik hoop dat de kinderen goed worden opgevangen.
    Niemand heeft het recht een ander persoon van zijn vrijheid te beroven.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken