skip to Main Content
Spanje op achtste plaats wat betreft beste gezondheidszorg volgens het WHO

Spanje op achtste plaats wat betreft beste gezondheidszorg volgens het WHO

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Volgens de gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie ofwel World Health Organization (WHO) staat Spanje op de achtste plaats in de top tien van landen met de beste en slechtste gezondheidszorg. Spanje staat daarmee een plaats voor Nederland die negende eindigde terwijl België niet in de top tien lijst voorkomt.

De Wereldgezondheidsorganisatie heeft in het kader van de wereldgezondheidsdag van afgelopen zaterdag 7 april een rapport gepubliceerd in het prestigieuze medische magazine “The Lancet” met daarin onder andere de top tien van landen met de beste maar ook de top tien van landen met de slechtste gezondheidszorg. Spanje is op die lijst geëindigd op de achtste plaats wat een hele prestatie is.

Op de eerste plaats eindigde Andorra met 95 van de 100 punten gevolgd door IJsland op de tweede plaats met 94 van de 100 punten, op nummer drie Zwitserland met 92 van de 100 punten, op de vierde plaats Zweden met 90 van de 100 punten en op de vijfde plaats Noorwegen met tevens 90 van de 100 punten.

Op de zesde plaats op de lijst van landen met de beste gezondheidszorg staat Australië met 90 van de 100 punten gevolgd door Finland op de zevende plaats met 90 van de 100 punten en dan Spanje op de achtste plaats met tevens 90 van de 100 punten. Nederland staat op de negende plaats met ook 90 van de 100 punten gevolgd voor de nummer tien Luxemburg met 89 van de 100 punten.

Zoals al te lezen is was het een nek-aan-nek race waarbij diverse landen op de 90 van de 100 punten zijn geëindigd. De top tien van beste landen staan op de klikbare kaart met de groene cirkels vermeld. Klik op de rode cirkels op de kaart voor de landen met de slechtste gezondheidszorg.

Uit het Spaanse artikel in de krant La Opinión de Málaga kunnen we niet zo snel opmaken hoe men aan de puntentelling is gekomen bij de bepaling van beste en slechtste landen wat betreft de gezondheidszorg. Ook op de website van The Lancet is niet veel informatie te vinden hierover.

De Wereldgezondheidsorganisatie (World Health Organization, WHO) is een gespecialiseerde organisatie van de Verenigde Naties gevestigd in Genève met als doel wereldwijde aspecten van de gezondheidszorg in kaart te brengen, activiteiten op het gebied van de gezondheidszorg te coördineren en de gezondheid van de wereldbevolking te bevorderen. De WHO werd op 7 april 1948 opgericht door de Verenigde Naties. Jaarlijks wordt deze dag als Wereldgezondheidsdag met een thema in het nieuws gebracht.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Ik wou dit artikel delen maar dat lukt niet meer. Deze foutmelding krijg ik: “Gebruiker heeft platform uitgeschakeld: Deze actie is niet toegestaan, omdat de gebruiker Facebook-platform heeft uitgeschakeld.” Iemand een idee over hoe het op te lossen?

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken