skip to Main Content
Studenten Universiteit Madrid bereiden staking voor vanwege fraude master Cifuentes (PP)

Studenten Universiteit Madrid bereiden staking voor vanwege fraude master Cifuentes (PP)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De verenigingen van studenten op de Universidad Rey Juan Carlos (URJC) in Madrid gaan deze maandag om 17 uur protesteren tegen de fraude en onregelmatigheden die plaats hebben gevonden op de grootste en bekendste universiteit van Spanje. De protesten hebben alles te maken met de mogelijke fraude wat betreft de master van de regionale premier van de Comunidad de Madrid, Cristina Cifuentes van de Partido Popular (PP).

De protesten zijn aangekondigd door de zogenaamde “asambleas de estudiantes” ofwel studentenverenigingen die ontevreden zijn over wat er allemaal gebeurt op hun universiteit. Daarnaast heeft de “Sindicato de Estudiantes” ofwel de studentenvakbond een 24/28 uurs staking aangekondigd maar daar is de datum nog niet van bekend maar wat waarschijnlijk zal plaatsvinden tussen 16 en 22 april.

Via Twitter worden de studenten door de verenigingen opgeroepen om mee te doen met de protestactie op maandag 17 uur, een protest tegen de fraude en corruptie en de “chanchullos” die op de universiteit hebben plaatsgevonden. Dit alles onder de noemer van “A ella ya le han regalado su master. Y a tí?” ofwel “Aan haar hebben ze de master al cadeau gedaan. En jij?”

De ontevredenheid van de studenten heeft alles te maken met de problematiek over de master van Cristina Cifuentes (PP), de regiopremier van de Comunidad de Madrid. Zij ligt al meer dan een week zwaar onder vuur omdat ze blijkbaar geen master heeft gehaald, er vervalste documenten en handtekeningen zijn, leraren hebben aangegeven dat ze Cifuentes nooit gezien hebben op de universiteit en zelfs mee hebben gewerkt aan de vervalsing van documenten in opdracht van de rector van de universiteit, leerlingen die Cifuentes nooit in de klas hebben gezien en een master eindstuk wat maar niet gevonden wordt.

Cifuentes zelf zegt dat ze alles in orde heeft en zij wordt gesteund door de Partido Popular die bij een partijcongres in Sevilla hebben laten zien dat ze 100% achter hun Madrileense regiopremier staan om haar te steunen. Critici (ook binnen de PP) zeggen echter dat het vrijwel zeker is dat Cristina Cifuentes bij de autonome verkiezingen van 2019 niet meer naar voren geschoven zal worden als kandidaat.

Ondertussen eisen de oppositiepartijen PSOE en Podemos dat Cifuentes opstapt terwijl Ciudadanos eerst de resultaten van een onderzoekscommissie wil afwachten maar Cifuentes wel een ultimatum hebben gesteld. Studenten van de universiteit eisen echter ook het aftreden van Cifuentes omdat ze absoluut niet blij zijn dat Cifuentes zomaar een master cadeau krijgt en zij keihard moeten werken en studeren voor hun masters.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 14 reacties
 1. Neutraal blijven als redacteur is een kunst.
  Dat er toch comments komen die eventuele verbanden willen aantonen, moeten die gewoon geplaatst worden, zonder een comment van de redactie. Comments zullen de lezers wel geven als reageerders.

 2. Deze staking komt natuurlijk niet geheel onverwachts.Nadat het congres van de PP in totale mineur eindigde : geen geboeide aankomst van Puigdemont op Barajas, ruzie met de EU en als klap op de vuurpijl de zaak Cifuentes. De aanwezige leden leken op lemmingen die zich hier niet van de rotsen stortten, maar in de muil van de ciutadans.
  Misschien een subtiele wraakneming van Catalonie.-}

  ps. Ik heb de Judaskus van Rajoy al voorbij zien komen.

  1. en waarom moet je Catalonië en Puigdemont er nu weer bijhalen? precies nieuws wat daar dus niet over gaat en je moet het weer vermelden.

   1. Beste redactie ,

    Dit heeft alles met elkaar te maken . Het toont de reactie van de PP op genoemde onderwerpen. Arrogant en corrupt tot op het bot en als er iets niet volgens hun plan verloopt voelen ze zich al snel in een hoek gedrukt . Kreten als Europa is onze vijand en laat ons in de steek . Wat zoeken wij nog in Europa enz. Even vergetend dat Spanje nog steeds meer van de EU ontvangt dat ze eraan uitgeeft.
    L

    1. Het is simpelweg een hetze van links t.a.v. de PP en die hebben zoals gewoonlijk de grootste bekken. De verkiezingen zijn in zicht dus flink met modder gooien zo werkt het ook in Nederland.

    2. Beste a.bakker, het gaat er mij om dat dit artikel dus niet over Catalonië gaat en dat sommigen (zoals u) dus altijd weer terugvallen op hetzelfde onderwerp. Met andere woorden, het is nooit goed wat we den he? Zodat u het weet, wij hebben besloten NIETS meer te gaan schrijven over het Catalonië conflict dus verwacht niets meer over Puigdemont, Sanchez, Torrent etc. van ons, zoals vermeld op onze website (PC-versie)

  2. Tja, a bakker, je moet dat begrijpen. Stoffer doet zijn uiterste best om berichten waar de Spaanse kranten vol van staan maar die waarschijnlijk niet met zijn mening overeenstemmen, te negeren. Bijvoorbeeld: de door de Duitse rechters als onvoldoende verklaarde aanklachten tegen Puigdemont, de agressieve reacties van Madrid, de voor vrijdag geplande verkiezing van Jordi Sanchez tot president van Catalonië, de nog niet goedgekeurde begroting met vooral opslag voor Rajoy en een verdere uitbreiding van de Cupo Vasco, de afkeuring van de Basken wat betreft de toepassing van art. 155 in Catalonië, de eis van Ciudadanos om Cifuentes aan de kant te schuiven, enz…). Neen, Stoffer beperkt zich liever tot de vertaling van een nietszeggend artikel over de ontevredenheid van enkele studenten. Dat jij in deze context dan toch verwijst naar de actualiteit rond Catalonië en Puigdemont is voor hem dus op zijn minst ongepast. Blijk geven van zoveel kwade wil zouden hij en zijn twee ‘alter ego’s’ uiteraard nóóóit doen.

   1. Beste Miel.

    Een goed gedocumenteerd artikel heb je hier geplaatst.

    Gr uit Amsterdam . 020. De grachtengordel, de wakkere krant enz.
    Even wat krenten uit de citaatjes van de jouw ook wel bekende Juan.

     1. Idd wel ff mijn naam goed spellen Bakkertje.
      Helaas zijn de opmerkingen van Miel al weer achterhaald door de realiteit, maar dat ter zijde, ik neem het hem ook niet kwalijk, hij geeft zelf toe en aan dat hij eigenlijk het Spaans niet kan lezen en dus ook niet kan begrijpen.

      Dat verklaart ons allen een enorme hoop. Dus zo heel erg geweldig goed voorzien van feiten is de reactie van Miel niet. Zoals altijd een aanval op redactie, want een ander toontje kan hij niet zingen.
      Gelukkig snapt de redactie heel goed, dat Spanje veel groter is dan wat er over de Catalaanse kwestie te zeggen en te schrijven valt en ik persoonlijk vind het ook prima dat ze er niets meer over publiceren.
      Dus als je nu de regels van deze website ook volgt Bakkertje, namelijk dat reacties moeten gaan over het artikel ach dan zou het toch allemaal heel overzichtelijk worden, maar tja, dan kan je niet meer tegen Spanje, de PP en de mensen hier aan trappen en dat is nu net wat mensen zoals jij en Miel graag doen.

      Ik hoop dat alle mensen die met veel plezier deze website lezen en met veel plezier in Spanje wonen of er komen, een enorme berg steunreacties hier gaat onder zetten, ik begin er alvast mee! REDACTIE BEDANKT voor het goede werk en de leuke artikelen over het mooie land waarin we mogen wonen!

      Voor de rest Bakkertje, geniet lekker in Mokum joh en laat ons in Spanje nu gewoon eens lekker met rust. Op de website van de Telegraaf kan je gewoon meepraten over het nieuws in Nederland. Dit is een stille hint!

   2. zal wel Miel, we weten dat je het niet eens bent met SpanjeVandaag maar je komt wel elke dag terug. Het gaat er mij om dat er iets geplaatst wordt wat NIETS met Catalonië te maken heeft en dat sommigen dan toch weer Catalonië en de politieke situatie daar erbij gaan halen … jammer. Zodat je het weet … wij gaan niets meer schrijven over de politieke situatie in Catalonië, zoals vermeld op onze website (PC-versie).

    1. Kijk, Remco, ik lees de (meeste) Spaanse kranten maar versta lang niet alles en ben dus best blij met je vertalingen. Wij verschillen blijkbaar politiek grondig van mening en dus stoor ik mij aan het feit dat je het niet kan laten je persoonlijke menig op te dringen aan je lezers. Niet alleen door de gekleurde vertalingen maar zoals hoger blijkt ook door de selectie die je maakt. Het Catalaanse probleem heeft hier eigenlijk niet rechtstreeks mee te maken, maar het maakt wel deel uit van mijn overtuiging dat Europa uiteindelijk, maar toch liever vroeg dan laat, zal evolueren naar een ‘Europa van de regio’s’ waarbij de nationale staten moeten verdwijnen. Verder ben ik ook van mening dat de handelswijze van Rajoy en de PP ondemocratisch en autoritair is. Conclusie: wat mij betreft mag je gerust verder doen, ook wat Catalonië betreft, maar mijn reacties moet je er dan maar bij nemen. Dit geldt uiteraard ook voor je ‘alter ego’s’, Juan74 en Vlaming.

     1. Jammer dat je er zo over denkt maar aangezien spanje een democratie is mag je er zo over denken. Het is alleen jammer dat jij en vele anderen overal iets achter zoeken, dat alles bewust zo gebracht wordt dat de redatie supper PP fan is etc. Dat is dus helemaal niet waar maar dat heeft toch geen zin om uit te leggen want dat geloven jij en anderen toch nooit. Ik zie amper reacties van jou bij andere artikels en dus ga ik er vanuit dat de rest over spanje je niet interreseert. Daarnaast heb ik mijn mening, jij de jouwe en anderen hun eigen mening over wat er in Catalonië speelt en dat is ook goed, gelukkig zijn er andere meningen maar het persoonlijk aanvallen hoeft van mij niet meer. Dat getuigt een beetje van weinig respect. Er is genoeg over spanje in zijn geheel te schrijven en eerlijk gezegd wordt dat ook meer gelezen dan de politiek in Catalonië waar iedereen het een beetje mee gehad heeft (en wat in de rest van Spanje en Europa ook bijna niet meer belangrijk is). Ik heb altijd zoveel mogelijk informatie gegeven oiver wat er gebeurt in Catalonië omdat dit door veel nederlanders en belgen die daar wonen of op vakantie komen gevraagd werd en omdat er in andere NL en BE kranten weinig over gescheven wordt. Nu zijn er inmiddels genoeg andere kranten en websites die over de Catalaanse politiek schrijven en dus stoppen wij ermee, genoeg van alle kritiek als het over Catalonië gaat. En zoals je weet laat ik alle reacties staan (soms wordt er iets weggehaald), van jou, van a.bakker, van juan74 en alle anderen omdat we het leuk vinden dat er gereageerd wordt maar dat gaat gewoon soms te ver en dan is de lol voor mij (ja, de redactie is één persoon) verdwenen. Mijn persoonlijke keuze dus.

     2. Hoe kan jij nu over vertalingen oordelen Miel, als je zelf het origineel niet kan lezen. Ik bedoel daarmee het Spaans en in vele gevallen het Catalaans? Je verwijt de redactie gekleurde vertalingen, terwijl je het dus zelf niet kan lezen….tja, je moet toch iets zeggen als mensen je even duidelijk laten weten wat ze nu van je reacties vinden.

      En je vinding van alter-ego´s etc. ach dat is ook al weer over de datum heh. Sneu tot het bot vind ik dat soort opmerkingen, maar ik laat ze voor wat ze zijn, niet de moeite om me druk over te maken.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken