skip to Main Content
Aardbeving van 3,6 op de schaal van Richter in Murcia
Pixabay

Aardbeving van 3,6 op de schaal van Richter in Murcia

MURCIA – Het is niet ongewoon in Spanje en het gebeurt regelmatig maar dat houdt niet in dat aardbevingen gevoeld kunnen worden door de bewoners. Dinsdagochtend om 8.33 uur vond er een nieuwe aardbeving plaats in Murcia. Deze had een kracht van 3,6 op de schaal van Richter waardoor deze beving wel gevoeld kon worden maar niet zwaar genoeg was om schade te veroorzaken.

Volgens het Instituto Geográfico Nacional (IGN) lag het epicentrum op 8 km afstand bij de gemeente Bullas op een diepte van 1 km. De intensiteit was volgens het IGN laag dus wellicht is de beving niet overal gevoeld. Inwoners van dichtbij gelegen plaatsen zoals Calasparra, Cehegín of Mula kunnen wel iets gevoeld hebben.

Richter uitleg

Aardbevingen met een kracht tussen de 1 en 1,9 op de schaal van Richter worden niet gevoeld door de mens maar worden wel geregistreerd. Aardbevingen tussen de 2 en 2,9 op de schaal van Richter zijn meetbaar en worden alleen door mensen waargenomen in gunstige omstandigheden zoals het tijdstip.

Aardbevingen tussen de 3 en 3,9 op de schaal van Richter wordt door de mens gemerkt maar is te vergelijken met een voorbijrijdende vrachtwagen. Aardbevingen tussen de 4 en 4,9 op de schaal van Richter worden door vrijwel iedereen opgemerkt waarbij alles kan rammelen en er lichte schade kan ontstaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Dinsdagochtend om 8.33 uur vond er een nieuwe aardbeving plaats in Murcia. Deze had een kracht van 3,6 op de schaal van Richter
    Was dat gisteren? Of vorige week? Ik kijk niet dagelijks op de site en mis dus de datum in het bericht.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken