Eerste coronavirus immuniteitskaart is een feit in Spanje

Eerste coronavirus immuniteitskaart is een feit in Spanje
Beeld: Freepik
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

VALLADOLID – De autonome regio Castilië en León wil als eerste autonome regio van Spanje een zogenaamde immuniteitskaart introduceren, een ‘carnet de inmunidad’, Deze zal gelden voor personen die het coronavirus hebben gehad en genezen zijn verklaard. Deze vrijbrief voor bepaalde vrijheid van beweging is te downloaden via de app SacylConecta van de regionale gezondheidszorg.

De regionale minister van Volksgezondheid van de Junta de Castilla y León heeft aangekondigd dat haar afdeling werkt aan de creatie van de eerste immuniteitskaart van Spanje voor mensen die het coronavirus hebben overwonnen. Deze nieuwe maatregel is nog niet geïmplementeerd maar het zal spoedig in gebruik worden genomen wat een grote vooruitgang zal zijn, aldus de regionale minister.

Inwoners van de autonome regio Castilië en León die het coronavirus hebben overwonnen en als genezen zijn verklaard kunnen via de smartphone app SacylConecta hun immunologische situatie kunnen presenteren als daarom gevraagd wordt. 

Op het moment van schrijven staan er in de grootste (wat betreft oppervlakte) autonome regio van Spanje 2.988 personen als ‘curados’ ingeschreven, ofwel genezen. Al deze personen en de toekomstig genezen en gezond verklaarde corona-patiënten kunnen profiteren van deze immuniteitskaart.

Volgens de regionale minister van Castilië en León zou deze regionale maatregelen een goed uitgangspunt kunnen zijn voor een landelijke immuniteitskaart voor heel Spanje. Het aantal genezen patiënten stijgt immers dagelijks met duizenden personen en het cijfer staat op 8 april op 48.021 als genezen verklaarde personen wat 3,3 keer meer is dan het aantal corona-doden van 14.555.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.