Eerste coronavirus immuniteitskaart is een feit in Spanje

Eerste coronavirus immuniteitskaart is een feit in Spanje
Beeld: Freepik

VALLADOLID – De autonome regio Castilië en León wil als eerste autonome regio van Spanje een zogenaamde immuniteitskaart introduceren, een ‘carnet de inmunidad’, Deze zal gelden voor personen die het coronavirus hebben gehad en genezen zijn verklaard. Deze vrijbrief voor bepaalde vrijheid van beweging is te downloaden via de app SacylConecta van de regionale gezondheidszorg.

De regionale minister van Volksgezondheid van de Junta de Castilla y León heeft aangekondigd dat haar afdeling werkt aan de creatie van de eerste immuniteitskaart van Spanje voor mensen die het coronavirus hebben overwonnen. Deze nieuwe maatregel is nog niet geïmplementeerd maar het zal spoedig in gebruik worden genomen wat een grote vooruitgang zal zijn, aldus de regionale minister.

Inwoners van de autonome regio Castilië en León die het coronavirus hebben overwonnen en als genezen zijn verklaard kunnen via de smartphone app SacylConecta hun immunologische situatie kunnen presenteren als daarom gevraagd wordt. 

Op het moment van schrijven staan er in de grootste (wat betreft oppervlakte) autonome regio van Spanje 2.988 personen als ‘curados’ ingeschreven, ofwel genezen. Al deze personen en de toekomstig genezen en gezond verklaarde corona-patiënten kunnen profiteren van deze immuniteitskaart.

Volgens de regionale minister van Castilië en León zou deze regionale maatregelen een goed uitgangspunt kunnen zijn voor een landelijke immuniteitskaart voor heel Spanje. Het aantal genezen patiënten stijgt immers dagelijks met duizenden personen en het cijfer staat op 8 april op 48.021 als genezen verklaarde personen wat 3,3 keer meer is dan het aantal corona-doden van 14.555.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
8 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Is er blijvende immuniteit dan van Corona?

Ze weten nog niet eens hoe lang de immuniteit van Corona zal duren. Van de griep is het ook niet levenslang

Je kan ook iedereen verplicht een ster laten dragen…..

Mooi, maar ook een risico. Genoeg mensen r weer eens van profiteren. Zo ook de grote uittocht naar hun buitenverblijven voor het Paasweekend. Le6aL

Ik ben ziek geweest maar niet getest op corona ( net als 90% van de mensen die ziek zijn geweest) hoe weet ik of ik immuun ben?

Ja, en wie niet ziek is geweest? Moeten die binnenblijven tot er een vaccin is? Binnen ziek worden is lastig. Ik begrijp niet wat zo een immuun paspoort toevoegt….

misschien tongen met een corona patiënt?

Joppie, je moet wachten totdat er een test gemaakt wordt waarmee je kunt testen of je antistoffen in je lichaam hebt aangemaakt. Ziek geweest zijn wil niet zeggen dat je corona hebt gehad en er nu dus voor immuun bent.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.