Spaanse regering beantwoordt corona-vragen via WhatsApp

Spaanse regering beantwoord corona-vragen via WhatsApp
Beeld: Freepik
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De Spaanse regering heeft een nieuwe service gelanceerd waarmee inwoners van Spanje (die het Spaans schrijven en lezen) meer informatie kunnen krijgen over de corona-crisis, het coronavirus en de noodtoestand. Dat gebeurt via WhatsApp en een ‘chat-robot’ die via kunstmatige intelligentie vragen van gebruikers beantwoord.

De digitale service heeft de naam Hispabot of Hispabot-Covid19 gekregen en is een dienst van het Ministerie van Volksgezondheid. Recent werd ook al een smartphone corona-app gelanceerd die op dit moment te gebruiken is in bepaalde autonome regio’s in Spanje. Lees daar HIER meer over. 

Andere regio’s zoals Madrid, Catalonië, Baskenland en Valencia hebben eigen smartphone corona-apps over het coronavirus waar gebruikers ook zelf analyses kunnen uitvoeren en direct contact kunnen opnemen met de regionale noodtelefoons. 

UPDATE: Speciale corona-app van de Spaanse overheid nu beschikbaar

Hispabot moet een officieel kanaal worden van de Spaanse overheid over het coronavirus, de crisis en de noodtoestand. Met dit WhatsApp systeem wil de regering het gezondheidssysteem ontlasten door de meest gangbare vragen te beantwoorden en wil men fake news tegengaan.

Gebruiken

Om Hispabot-Covid19 te kunnen gebruiken dien je het volgende telefoonnummer als een nieuw contact toe te voegen aan je contactenlijst: +34 600 802 802.

Vervolgens ga je naar dit contact in de WhatsApp applicatie en schrijf je de tekst ‘hola’. Als eerste ontvang je dan een (lang) welkomstbericht waarna je vragen kunt stellen aan de ‘chat-robot’. Dat dient logischerwijze wel in het Spaans te gebeuren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.