Vliegen vanuit corona risicoland Spanje naar Nederland na 17 april mogelijk (UPDATE)

Vliegen vanuit corona risicoland Spanje naar Nederland na 17 april weer mogelijk
Beeld: Freepik
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID –  Vanaf 17 april is het onder voorwaarden weer mogelijk om vanuit coronavirus risicolanden naar Nederland te vliegen. Het gaat daarbij om landen zoals Spanje, Italië en Oostenrijk waarvoor het vliegverbod binnen Europa wordt opgeheven, aldus minister van Infrastructuur Cora van Nieuwenhuizen na het crisisberaad van het kabinet op 9 april.

Vanaf 17 april 18 uur mag er weer vanuit Spanje naar Nederland gevlogen worden. U moet na thuiskomst tenminste twee weken in thuisquarantaine blijven.

Om te mogen vliegen hebben de passagiers daarnaast een gezondheidsverklaring nodig. Alle luchtvaartmaatschappijen zullen passagiers voor het instappen voorzien van het formulier en vragen om dit in te vullen. Je dient het formulier zelf naar waarheid in te vullen. Passagiers worden vooraf door de luchtvaartmaatschappij en tijdens de vlucht op de hoogte gesteld van de maatregelen die gelden in Nederland wat betreft het coronavirus.

LEESTIP: Nederlanders moeten na terugkomst uit Spanje verplicht in thuisquarantaine

Sinds 21 maart geldt een verbod op vluchten vanuit Spanje (en andere landen) naar Nederland tot 10 april. Dat landingsverbod werd met 7 dagen verlengd tot 17 april 20 uur ’s avonds.

Fit-to-fly?

In eerste instantie werd er gesproken over een verplichte fit-to-fly verklaring maar dat is inmiddels aangepast. De Fit-to-Fly (FTF) verklaring is geen officieel document, maar eerder een ‘concept’. In principe kan elk type certificaat dat door een arts afgegeven en ondertekend is, en dat aangeeft dat de passagier geschikt is om met het vliegtuig te reizen (vanaf een bepaalde datum en eventueel onder bepaalde voorwaarden) als een Fit-to-Fly worden beschouwd en aanvaard.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.